Home / SVET / Putin podpísal zákon o zákaze diskreditácie žoldnierov, za šírenie „falošných správ“ hrozí až 15 rokov väzenia

Putin podpísal zákon o zákaze diskreditácie žoldnierov, za šírenie „falošných správ“ hrozí až 15 rokov väzenia

18.3.2023 (SITA.sk) –  Ruský prezident Vladimir Putin v sobotu podpísal zákon, ktorý zakazuje „diskreditáciu“ a šírenie „falošných správ“ o dobrovoľníkoch a žoldnieroch zúčastňujúcich sa vo vojne na Ukrajine. Zmenou trestného zákonníka tak rozšíril doterajšiu legislatívu prijatú na začiatku invázie na Ukrajinu, podľa ktorej je zakázané šíriť falošné správy o ruských ozbrojených silách.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Za porušenie týchto zákazov hrozí v Rusku trest do 15 rokov väzenia. Nový zákaz Putin podpísal v čase, v ktorom sa príslušníci žoldnierskej Wagnerovej skupiny stali pechotou v rámci ruskej ofenzívy na východe Ukrajiny. Informuje o tom portál cnn.com.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Falošné správy, Nový zákon, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident, vojenská invázia
Zdroj: SITA.sk – Putin podpísal zákon o zákaze diskreditácie žoldnierov, za šírenie „falošných správ“ hrozí až 15 rokov väzenia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gréci nepošlú Ukrajincom systém Patriot, ohrozilo by to ich vzdušnú bezpečnosť

Grécke médiá uviedli, že Atény plánujú poslať na Ukrajinu aspoň jeden systém Patriot, a to po nátlaku zo strany Európskej únie na zvýšenie pomoci Ukrajine v protivzdušnej obrane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *