Home / SLOVENSKO / Heger sa vyjadril ku Káčerovým tvrdeniam o spolupráci Demokratov s Hlasom, stále trvá na svojom

Heger sa vyjadril ku Káčerovým tvrdeniam o spolupráci Demokratov s Hlasom, stále trvá na svojom

15.3.2023 (SITA.sk) – Poverený premiér a predseda novovznikajúcej strany Demokrati Eduard Heger trvá na tom, že jeho strana nebude spolupracovať po voľbách so stranou Hlas – sociálna demokracia. Povedal to v stredu na brífingu po rokovaní vlády.

Člen strany Demokrati a šéf rezortu diplomacie Rastislav Káčer totiž v rozhovore pre Denník N uviedol, že necíti „potrebu vytláčať Hlas-SD z priestoru normálnych politických strán, ktoré spĺňajú toto nutné minimum“. Heger zhodnotil Káčerov iný názor na spoluprácu s Hlasom-SD slovami, že „tak to v demokracii chodí“.

Ako pripomenul Heger, snem strany Demokrati uznesením rozhodol o tom, že nebudú rokovať o povolebnej spolupráci so stranami Smer-SD, Hlas-SD, Slovenská národná strana, Kotlebovci – ĽSNS a Republika.

„Dali sme aj verejný prísľub. Myslím, že ak si chceme budovať dôveru, tak potrebujeme byť konzistentní,“ podčiarkol Heger. Dodal, že v súčasnosti nepripúšťa možnosť, že by snem mohol v tejto veci zmeniť názor. Zdôraznil, že na tlačovej konferencii, na ktorej predstavoval novú stranu, nehovoril svoje vlastné názory, ale tlmočil názory strany.

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023
Zdroj: SITA.sk – Heger sa vyjadril ku Káčerovým tvrdeniam o spolupráci Demokratov s Hlasom, stále trvá na svojom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa namiesto vyučovania h3kovali

Študenti Gymnázia M. R. Štefánika sa včera neučili. Do školy zavítali známi influenceri v rámci preventívneho projektu H3KNISA a na viacerých workshopoch v malých skupinkách debatovali na rôzne témy, o ktoré sa zaujímajú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *