Home / SLOVENSKO / Lietadlá už Ukrajine poslali štyri krajiny, o slovenských stíhačkách MiG-29 rozhodne vláda a za je aj strana SaS (video)

Lietadlá už Ukrajine poslali štyri krajiny, o slovenských stíhačkách MiG-29 rozhodne vláda a za je aj strana SaS (video)

15.3.2023 (SITA.sk) – Strana Sloboda a Solidarita (SaS) je za poslanie stíhačiek Mig-29 na Ukrajinu už od samého začiatku. Uviedli to podpredseda SaS Karol Galek a predseda Výboru Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť a poslanec za SaS Juraj Krúpa na brífingu.

Krúpa súčasne pripomenul, že bývalá Koaličná rada sa dohodla, že o odoslaní MiGov na Ukrajinu rozhodne vláda, nie parlament.

Kompenzácie za poslanie

„Strana SaS robí maximum pre to, aby lietadlá MiG-29 mohli byť darované Ukrajine. Taktiež sa dá konštatovať, že sme urobili aj bodku v parlamente k tomuto rozhodnutiu o darovaniu MiGov,“ uviedol Krúpa s tým, že na brannobezpečnostnom výbore boli informovaní aj o možných kompenzáciách za poslanie MiGov.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„Čo bolo zaujímavé je, že tí poslanci a tie politické strany, ktoré nesúhlasia s darovaním stíhačiek, tak sa im táto kompenzácia vyslovene pozdávala a povedali, že s tým súhlasia, a že je to naozaj výhodné,“ doplnil Krúpa.

Rovnako uviedol, že na rokovaní boli oboznámení aj s tým, že Slovensko nie je prvou krajinou, ktorá by poslala Ukrajine lietadlá, pretože to urobili už štyri krajiny.

Ukrajincom poslúžia lepšie

Podpredseda strany SaS Karol Galek vyhlásil, že agresorom je Rusko, a preto je potrebné sa mu postaviť so všetkými prostriedkami, ktoré sú k dispozícii.

„V strane SaS sme presvedčení, že stíhačky MiG-29 omnoho lepšie poslúžia Ukrajincom pri obrane ich vlasti, ako keď sú zaparkované v našich hangároch a sú uzemnené a nevyužívané,“ uviedol Galek s tým, že na MiG-29 už nemá na Slovensku kto lietať a na ceste sú už nové stíhačky F-16.

„Slovensko bude mať za poskytnutie stíhačiek MiG-29 výhodnú kompenzáciu, ktorá je nezanedbateľná a mali by sme túto príležitosť využiť,“ doplnil Galek a vyhlásil, že pre stranu je absurdné, akým spôsobom sa k tejto situácii stavia Igor Matovič (OĽaNO) a opozícia, a nesúhlas s poskytnutím MiGov Ukrajine vníma ako politikárčenie.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Stíhačka MiG-29, Výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť
Zdroj: SITA.sk – Lietadlá už Ukrajine poslali štyri krajiny, o slovenských stíhačkách MiG-29 rozhodne vláda a za je aj strana SaS (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Bývalá ministerka Hroncová sa zúčastnila na Bienále v Benátkach, rezort kultúry apeluje na nerobenie hanby v zahraničí

Ministerstvo tvrdí, že na jeho otvorení bola spolu s Jenom Kratochvílom, bývalým riaditeľom Kunsthalle Bratislava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *