Home / SLOVENSKO / Projekt Demokrati je mojou ideou, ktorý som začal rozvíjať s Naďom, vyhlásil Heger

Projekt Demokrati je mojou ideou, ktorý som začal rozvíjať s Naďom, vyhlásil Heger

12.3.2023 (SITA.sk) –
aktualizované 12. marca 11:59

Poverený premiér a líder novovznikajúcej strany Demokrati Eduard Heger trvá na tom, že projekt Demokrati je jeho ideou. Uviedol to v diskusnej relácii televízie Ta3 V politike.

Reagoval tak na otázku, kto prišiel s nápadom na vznik nového politického subjektu, či Heger alebo líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič. Heger zopakoval, že projekt Demokrati začal rozvíjať spolu s povereným ministrom obrany Jaroslavom Naďom.

Heger je presvedčený, že ak by na jeseň minulého roka odvolal Matoviča z postu ministra financií, tak, ako to požadovali predstavitelia strany Sloboda a Solidarita (SaS), viedlo by to k ešte väčšej nestabilite a pádu vlády by to nezabránilo. Nemyslí si, že jeho vymedzenie sa voči Matovičovi a OĽaNO je nedostatočné, za dôkaz považuje to, že hnutie opustil a založil vlastný subjekt.

Poverený premiér tiež v relácii uviedol, že rokuje so stredopravými politickými silami i s ľudmi, ktorí sa stotožňujú s víziou jeho strany. Potvrdil rokovania s predsedníčkou strany Za ľudí Veronikou Remišovou. Bývalý minister zahraničných vecí Ivan Korčok sa podľa neho jednoznačne vyjadril, že nechce vstúpiť do politiky.

Viac k témam: Minister obrany SR, Predčasné voľby na Slovensku 2023, Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), Premiér Slovenskej republiky
Zdroj: SITA.sk – Projekt Demokrati je mojou ideou, ktorý som začal rozvíjať s Naďom, vyhlásil Heger © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Progresívne Slovensko zvoláva mimoriadny výbor, chce riešiť aroganciu prezidenta finančnej správy Kissa (video)

Podľa poslankyne Dariny Luščíkovej (PS) je pre prezidenta finančnej správy odmietnutie pozvania prísť na finančný výbor premárnená príležitosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *