Home / SVET / Tisícky ľudí protestovali v Prahe proti chudobe aj českej vojenskej pomoci Ukrajine (foto)

Tisícky ľudí protestovali v Prahe proti chudobe aj českej vojenskej pomoci Ukrajine (foto)

11.3.2023 (SITA.sk) – Protest v Prahe v sobotu prilákal tisícky ľudí, ktorí tak vyjadrili svoju frustráciu s vysokou infláciou a požadovali aj koniec českej vojenskej pomoci Ukrajine.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Protest proti chudobe na Václavskom námestí zorganizovala politická strana Právo Rešpekt Odbornosť (PRO). Jeho účastníci vyzývali na rezignáciu vládnej koalície a líder PRO Jindřich Rajchl vyhlásil, že chcú, aby sa „vláda v prvom rade starala o záujmy českých občanov“.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Protivládny protest v Prahe – 11. marec 2023 (fotografie)

PRO viní Európsku úniu z prudkého nárastu cien energií. Chce tiež aby vláda zastavila opatrenia zamerané na redukciu dezinformácií a falošných správ.

Kľúčovou témou sobotňajšej demonštrácie bola vojna na Ukrajine. Dav vyzýval na mierové riešenie vojny, pričom však niektorí mali na svojich taškách písmeno Z, ktoré sa stalo symbolom ruskej armády, a skandovali aj výzvy na zastavenie NATO.

Česko je neochvejným podporovateľom Ukrajiny, pričom jej poskytlo zbrane a prijalo aj pol milióna utečencov.

Viac k témam: Ceny energií, Chudoba, Praha, Protest, Protivládny protest v Prahe, rusko-ukrajinský konflikt, Vojenská pomoc Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Tisícky ľudí protestovali v Prahe proti chudobe aj českej vojenskej pomoci Ukrajine (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Opozícia pácha v zahraničí „ekonomickú vlastizradu“, Šimečka podľa Fica otočil a Ódorova vláda sa správala ako lenivé vši (video)

Premiér zároveň zdôraznil, že vláda momentálne komunikuje s Bruselom čisto „na technickej úrovni".

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *