Home / SVET / Bachmut sa stal vražednou zónou, ktorá marí útok Vagnerovcov smerom na Západ

Bachmut sa stal vražednou zónou, ktorá marí útok Vagnerovcov smerom na Západ

11.3.2023 (SITA.sk) – Ťažko obliehaný Bachmut na východe Ukrajiny sa podľa britskej vojenskej rozviedky stal „vražednou zónou“, čo značne sťažuje úsilie ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny pokračovať v útoku smerom na Západ. Informuje o tom na svojej webstránke denník The Guardian.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Britské ministerstvo obrany vo svojej sobotňajšej správe o vojne na Ukrajine uvádza, že za ostatné štyri dni Vagnerovci dostali pod kontrolu väčšinu východného Bachmutu. Ukrajinskí vojaci sa zatiaľ držia v západnej časti, kde strieľajú z opevnených budov, a zbúrali kľúčové mosty nad riekou Bachmutka.

Rezort zároveň upozorňuje, že ukrajinské sily a ich zásobovacie trasy na západe zostávajú zraniteľné voči pokračujúcim ruským pokusom obkľúčiť obrancov zo severu a juhu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Bachmut, rusko-ukrajinský konflikt, Vagnerovci
Zdroj: SITA.sk – Bachmut sa stal vražednou zónou, ktorá marí útok Vagnerovcov smerom na Západ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na Časiv Jar útočí viac ako dvadsaťtisíc ruských vojakov, mesto je nateraz plne pod kontrolou Ukrajincov

Ruskí vojaci sústreďujú svoje úsilie na Časiv Jar, ktorý považujú za kľúčový pre ďalší postup smerom ku Kosťantynivke, Kramatorsku a Sloviansku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *