Home / SLOVENSKO / Bratislavská ZOO sa teší ďalšiemu prírastku, pred očami návštevníkov sa narodilo druhé tohtoročné mláďa ťavy jednohrbej

Bratislavská ZOO sa teší ďalšiemu prírastku, pred očami návštevníkov sa narodilo druhé tohtoročné mláďa ťavy jednohrbej

10.3.2023 (SITA.sk) – V bratislavskej ZOO sa narodilo mláďa ťavy jednohrbej priamo pred očami návštevníkov. Ako informovala hovorkyňa ZOO Slavomíra Šindelářová, ťavie mláďa sa narodilo v sobotu 4. marca. Podľa zoológov išlo o ťažší pôrod priamo vo vonkajšej expozícii.

„Všetko vďaka skúsenému zoológovi dobre dopadlo a v priebehu dvoch hodín bolo na svete mláďa, ktoré dostalo meno Stela,“ uviedla s tým, že mláďa sa v ten istý deň samo postavilo a dokázalo sa aj nakŕmiť. „Je to zdravé mláďa, ktoré môžu návštevníci zazrieť vo výbehu ZOO,“ doplnila.

Predchádzajúce mláďa ťavy jednohrbej prišlo na svet 3. februára. V tomto prípade je to samček Lucky, ktorého na rozdiel od Stely kŕmia fľašou.

„Aj jeho môžu návštevníci vidieť spolu s ostatnými jedincami,“ poznamenala hovorkyňa s tým, že fakt, že sa v ZOO v krátkom čase narodilo už druhé ťavie mláďa, je výnimočný. „Štandardne sa v zoo narodí jedno mláďa ročne,“ doplnila.

Ako dodala, ťavy sú dobre prispôsobené na prežitie v rôznych teplotách – od mrazu až po extrémnu horúčavu. Vydržia mesiace bez vody a keď sa k nej nakoniec dostanú, dokážu naraz vypiť aj viac ako 100 litrov.

Viac k témam: ťava jednohrbá
Zdroj: SITA.sk – Bratislavská ZOO sa teší ďalšiemu prírastku, pred očami návštevníkov sa narodilo druhé tohtoročné mláďa ťavy jednohrbej © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *