Home / EKONOMIKA / Poisťovníctvo / Uniqa má od mája nového generálneho riaditeľa, stal sa ním Rastislav Havran

Uniqa má od mája nového generálneho riaditeľa, stal sa ním Rastislav Havran

5.3.2023 (SITA.sk) – Novým generálnym riaditeľom spoločnosti Uniqa v Českej republike a na Slovensku bude od mája Rastislav Havran. Doterajší šéf Martin Žáček odstúpi zo svojej pozície podľa vyjadrení firmy k 30. aprílu na základe vzájomnej dohody. Pôsobiť bude ďalej ako poradca v rámci Uniqa Insurance Group. V skupine Uniqa bol takmer 30 rokov, z toho štrnásť rokov ako generálny riaditeľ v Čechách a deväť na Slovensku.

Rastislav Havran je so skupinou Uniqa spojený od roku 2006, kedy sa po ukončení vysokej školy zapojil do trainee programu. Odvtedy sa podieľal na mnohých projektoch v regióne strednej a východnej Európy. Od roku 2016 je Rastislav Havran členom predstavenstva Uniqa v Českej republike a na Slovensku so zodpovednosťou za IT a Operations.

Uniqa poisťovňa je univerzálna poisťovňa poskytujúca široké spektrum poistných produktov v oblasti životného aj neživotného poistenia. Pôsobí na slovenskom poistnom trhu od roku 1990, keď vznikla pod názvom Poisťovňa Otčina. V roku 2001 sa na základe rozhodnutia koncernu Uniqa Group zmenilo obchodné meno na Uniqa poisťovňa. V roku 2021 začala firma na Slovensku fungovať už len ako pobočka, a to pod názvom Uniqa pojišťovna, pobočka poisťovne z iného členského štátu.

Viac k témam: Generálny riaditeľ
Zdroj: SITA.sk – Uniqa má od mája nového generálneho riaditeľa, stal sa ním Rastislav Havran © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Študenti a dôchodcovia pracujúci na dohodu sa z hľadiska dôchodkového poistenia od nového roka stanú zamestnancami

Status zamestnanca získajú bez ohľadu na to, či im z príslušnej dohody plynie právo na pravidelný mesačný príjem alebo nepravidelný príjem, resp. či od 1. januára 2023 študent alebo dôchodca využije právo určiť dohodu na účely uplatnenia odvodovej odpočítateľnej položky alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *