Home / šport / Ostatné športy / Ruskí pretekári podali sťažnosť na vylúčenie z Pjongčangu, švajčiarsky civilný súd ju zamietol

Ruskí pretekári podali sťažnosť na vylúčenie z Pjongčangu, švajčiarsky civilný súd ju zamietol

ZÜRICH 3. februára (WebNoviny.sk) – Šestica ruských športovcov neuspela na švajčiarskom civilnom súde so snahou zvrátiť ich vylúčenie zo zimných olympijských hier v Pjongčangu. Sexteto pretekárov vrátane dvoch popredných rýchlokorčuliarov Pavla Kuližnikova a Denisa Juskova sa v minulosti zaplietlo do dopingu.

Prvý menovaný šesťnásobný majster sveta si odpykal dvojročný zákaz činnosti pre nález látky DMAA, v roku 2016 bol pozitívny na meldónium. Vtedy však unikol trestu pre nedostatok dôkazov.

Juskova síce disciplinárny panel Medzinárodného olympijského výboru (MOV) očistil v prípade dopingovej aféry na ZOH 2014 v Soči, v roku 2008 však dostal štvorročný dištanc za užitie marihuany.

Medzi šesticou Rusov sú aj dvaja biatlonisti – majsterka Európy z 2017 Irina Starychová a Alexander Loginov, obom našli EPO. Rýchlokorčuliarka Tatiana Borodulinová v roku 2006 dostala trest za vynechanie antidopingových testov a skokan na lyžiach Dmitrij Vasiliev doplatil na diuretikum furosemid.

Na civilný súd sa možno obráti aj MOV, ktorému sa nepozdáva rozhodnutie Športového arbitrážneho súdu o zrušení doživotných dištancov pre 28 pretekárov zapletených do štátom podporovaného dopingu v Rusku. Informácie zverejnil portál insidethegames.biz.

Viac k témam: doping, ZOH Zimná olympiáda 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Ruskí pretekári podali sťažnosť na vylúčenie z Pjongčangu, švajčiarsky civilný súd ju zamietol © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *