Home / šport / Ostatné športy / Super-G v Kvitfjelli rozhodla jediná stotina, Shiffrinová skončila pod pódiom a zlá správa pre Vlhovú

Super-G v Kvitfjelli rozhodla jediná stotina, Shiffrinová skončila pod pódiom a zlá správa pre Vlhovú

3.3.2023 (SITA.sk) – Rakúska reprezentantka Cornelia Hütterová sa stala víťazkou piatkového superobrovského slalomu v seriáli Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v nórskom Kvitfjelli. Tridsaťročná rodáčka z Grazu triumfovala s náskokom jedinej stotiny sekundy pred Taliankou Elenou Curtoniovou, tretia skončila s mankom 0,12 sekundy Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová a nepopulárnu 4. priečku obsadila Američanka Mikaela Shiffrinová (+0,16 s).

Slovenka Petra Vlhová neštartovala a chýbať bude aj v sobotňajšom zjazde, keďže nebola súčasťou meraných tréningov.

Poradie je mimoriadne vyrovnané

Prvá časť Hütterovej jazdy nenaznačovala, že by mohla atakovať najvyššie priečky, no dolnú pasáž zvládla famózne a so štartovým číslom 14 sa dostala na čelo poradia, odkiaľ ju už nezosadila žiadna zo súperiek. Poradie SP v hodnotení tejto disciplíny je mimoriadne vyrovnané a šancu na malý krištáľový glóbus má viacero pretekárok.

Na čelo hodnotenia sa dostala Curtoniová, ktorá vedie o 8 bodov pred Gutovou-Behramiovou, z prvej na tretiu pozíciu klesla Nórka Ragnhild Mowinckelová. Tá v piatok skončila až štrnásta a na taliansku líderku stráca 20 bodov.

Hütterová, ktorá v piatok dosiahla štvrtý triumf v SP v kariére, je už štvrtá a na čelo poradia stráca iba 21 bodov, piata Talianka Federica Brignoneová zaostáva za krajankou o 32 bodov.

Shiffrinová si upevnila post líderky

Na čele celkového poradia seriálu si Shiffrinová upevnila post líderky. Pred Vlhovú sa dostala Gutová-Behramiová, ktorá na Američanku stráca 761 bodov a tá už len matematicky môže prísť o veľký krištáľový glóbus za tento ročník. Dvadsaťsedemročná Liptáčka Vlhová na tretej priečke zaostáva za druhou pozíciou o jedenásť bodov.

Američanka Mikaela Shiffrinová v počte víťazstiev v SP zostáva na čísle 85, teda o jedno za legendárnym Švédom Ingemarom Stenmarkom. Aby sa mu dorovnala na čele poradia, potrebuje dosiahnuť ešte jeden triumf, v piatok na to nevyužila tretí pokus.

Viac k témam: Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní 2022/2023
Zdroj: SITA.sk – Super-G v Kvitfjelli rozhodla jediná stotina, Shiffrinová skončila pod pódiom a zlá správa pre Vlhovú © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *