Home / šport / Ostatné športy / Antidopingová agentúra podporí MOV, ak sa obráti na Švajčiarsky federálny súd v súvislosti s CAS

Antidopingová agentúra podporí MOV, ak sa obráti na Švajčiarsky federálny súd v súvislosti s CAS

LAUSANNE 3. februára (WebNoviny.sk) – Svetová antidopingová agentúra (WADA) podporila úvahu Medzinárodného olympijského výboru (MOV) obrátiť sa na Švajčiarsky federálny súd v snahe zvrátiť rozhodnutie Športového arbitrážneho súdu (CAS) o zrušení zákazu činnosti 28 ruských športovcov.

CAS vo štvrtok vyhovel ich odvolania a zrušil ich doživotné vylúčenie z olympijského hnutia pre účasť na štátom podporovanom dopingu počas ZOH 2014 v Soči. Jedenástim zmenil trest z „doživotia“ na zákaz štartu na blížiacej sa zimnej olympiáde v kórejskom Pjongčangu.

Odporúčame:
Chaotickému stavu v MOV sa dalo podľa experta predísť, dôležitý bude postoj k ruským športovcom

MOV uviedol, že zváži podanie žaloby na švajčiarsky súd, argumentujúc, že CAS nevzal do úvahy dôkazy o systematickom dopingu v Rusku. Podporila ho aj WADA, podľa ktorej rozhodnutie arbitrážneho súdu prinesie frustráciu a zdesenie do radov športovcov.

„Agentúra podporuje MOV v podrobnej analýze prípadu a zvážení všetkých možností vrátane možného preskúmania rozhodnutia švajčiarskou justíciou. Fakt, že CAS odmietol 11 odvolaní ruských športovcov dokazuje, že závery Schmidovej komisie, zriadenej v roku 2016 na vyšetrovanie dopingu v Rusku, boli správne,“ uviedla v stanovisku WADA. Informácie zverejnil portál insidethegames.biz.

Viac k témam: CAS Športový arbitrážny súd, doping, Medzinárodný olympijský výbor, Rusko, WADA Svetová antidopingová agentúra, ZOH Zimná olympiáda 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Antidopingová agentúra podporí MOV, ak sa obráti na Švajčiarsky federálny súd v súvislosti s CAS © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *