Home / SLOVENSKO / Humenčanka prišla o vyše 15-tisíc eur a šperky, peniaze vyhodila podvodníkom z okna

Humenčanka prišla o vyše 15-tisíc eur a šperky, peniaze vyhodila podvodníkom z okna

2.3.2023 (SITA.sk) – O viac ako 15-tisíc eur okradli v stredu 78-ročnú Humenčanku. Ako informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, seniorku telefonicky kontaktovala neznáma žena, ktorá sa jej vypytovala na jej bytové a finančné pomery.

„Neskôr staršej pani volal neznámy muž, ktorý sa predstavil ako policajt. Ten staršiu pani informoval, že má byť v najbližších chvíľach okradnutá a ak si chce svoje peniaze a šperky zachrániť, nech ich rýchlo dá do tašky a vyhodí z okna. Neskôr jej vraj toto všetko bude vrátené,“ popísala okolnosti prípadu Ligdayová.

Humenčanka v stresovej situácii počúvla výzvu a cenné veci vyhodila von oknom, pod ktorým stála neznáma žena a veci vzala. „Dôverčivá dáma tak prišla o viac ako 15 300 eur a rôzne šperky zo žltého kovu,“ dodala policajná hovorkyňa. Polícia začala trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu. Páchateľom v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Podvod, Podvodníci
Zdroj: SITA.sk – Humenčanka prišla o vyše 15-tisíc eur a šperky, peniaze vyhodila podvodníkom z okna © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *