Home / SLOVENSKO / Železničná doprava pred Púchovom je obmedzená, z trate odstraňujú štrk a havarované auto

Železničná doprava pred Púchovom je obmedzená, z trate odstraňujú štrk a havarované auto

BRATISLAVA 3. februára (WebNoviny.sk) – Železnice Slovenskej republiky upozorňujú cestujúcu verejnosť, že kvôli dopravnej nehode nákladného auta je od sobotňajšieho rána od 07:35 obmedzená železničná doprava v úseku Považská Bystrica – Púchov.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa železníc Martina Pavliková, vlaky vôbec nejazdili do 09:35 hod, pre cestujúcich bola zabezpečená náhradná autobusová doprava. Aktuálne sa jazdí po II. traťovej koľaji s obmedzením na 10 km rýchlosť vlakov okolo miesta havárie.

Z dôvodu odstraňovania následkov nehody však bude železničná doprava v tomto úseku počas dňa ešte prerušená, takže cestujúci musia počítať s meškaním vlakov na hlavnom ťahu Bratislava – Košice, ako aj v smere na Lúky pod Makytou do Českej republiky.

Odporúčame:
RegioJet nasadil z Komárna do Bratislavy novú vlakovú súpravu, spoj s ministrom Érsekom meškal

K cestnej nehode nákladného auta došlo pri Milochove, auto plne naložené štrkom sa podľa doterajších zistení prevrátilo a zhruba z dvojmetrovej výšky spadlo na železničnú trať, ktorá vedie povedľa cesty. Vodič utrpel zranenia a bol prevezený do nemocnice.

Štrk sa vysypal na železničnú trať. ŽSR v spolupráci so zhotoviteľom modernizácie železničnej trate Púchov – Považská Teplá nasadili okamžite svojich ľudí aj techniku, aby sa čo najrýchlejšie podarilo odstrániť z trate vysypaný štrk, ako aj havarované nákladné auto.

ŽSR predpokladajú obmedzenie železničnej dopravy viackrát počas dňa, snahou je čo najskôr celú trať sprejazdniť. Príčiny havárie auta sú predmetom vyšetrovania.

ŽSR sa cestujúcim ospravedlňujú za vznik nepredvídanej situácie, prosia o trpezlivosť a pochopenie.

Viac k témam: dopravná nehoda, ŽSR Železnice Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Železničná doprava pred Púchovom je obmedzená, z trate odstraňujú štrk a havarované auto © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poslanci si Deň Európy uctili vypočutím slovenskej hymny a hymny Európskej únie, návrh podal predseda PS Šimečka

Deň Európy si členské krajiny EÚ v stredu a vo štvrtok pripomínajú rozsvietením niektorých pamiatok a budov v európskych farbách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *