Home / SLOVENSKO / Budaj o svojej politickej budúcnosti rokuje aj s Hegerom, chce z neho organizátora spolupráce demokratov

Budaj o svojej politickej budúcnosti rokuje aj s Hegerom, chce z neho organizátora spolupráce demokratov

1.3.2023 (SITA.sk) – Dočasne poverený minister životného prostredia Ján Budaj, ktorý je členom Občiansko-demokratickej platformy, komunikuje o svojej budúcnosti aj s dočasne poverených predsedom vlády SR Eduardom Hegerom (OĽaNO).

Preferoval by som, aby sa organizátorom spolupráce demokratov stal súčasný premiér. Hovoril som o tom verejne už od januára. Eduard Heger má predpoklady, aby z toho, čo tu na scéne pravica vie ponúknuť, vytvoril pravostredový subjekt alebo skupinu strán, ktoré zastavia nebezpečie návratu Roberta Fica (Smer-SD),“ uviedol dnes Budaj pre médiá po rokovaní vlády.

Dodal, že dočasne poverený premiér je konsenzuálny človek, ktorý vie spájať a vytvárať dohody. Šéf rezortu životného prostredia však neodpovedal na otázku, či bude kandidovať v najbližších parlamentných voľbách.

Naozaj by som bol rád, keby už nebolo potrebné, aby kandidovali ľudia z prvej vlny nežnej revolúcie. Veril som, že generácia terajších štyridsiatnikov unesie moc, ktorú jej verejnosť zverila vo voľbách v roku 2020. Dostať ústavnú väčšinu sa len tak jednej garnitúre nepodarí a prakticky boli všetci noví v politike,“ povedal Budaj.

Viac k témam: Minister životného prostredia SR, občiansko-demokratická platforma, Predčasné voľby na Slovensku 2023, Predseda vlády
Zdroj: SITA.sk – Budaj o svojej politickej budúcnosti rokuje aj s Hegerom, chce z neho organizátora spolupráce demokratov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mesto Žilina si tento rok zabezpečí kosenie vo vlastnej réžii, s externou firmou nebola samospráva spokojná

Spoločnosť TSM Žilina vznikla pred tromi rokmi s cieľom postupného prevzatia a zabezpečenia činností súvisiacich s údržbou verejného priestoru od externých dodávateľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *