Home / SLOVENSKO / Slota je obžalovaný pre účastníctvo na zločine prijímania úplatku formou pomoci

Slota je obžalovaný pre účastníctvo na zločine prijímania úplatku formou pomoci

28.2.2023 (SITA.sk) – Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v pondelok 27. februára na Špecializovaný trestný súd obžalobu bývalého predsedu Slovenskej národnej strany (SNS) Jána Slotu pre účastníctvo na zločine prijímania úplatku formou pomoci.

Informuje o tom Jana Tökölyová, hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR. Najvyšší súd SR vlani 31. marca rozhodol, že bývalý líder SNS a exprimátor Žiliny bude stíhaný na slobode, avšak po návrhu prokurátora bude monitorovaný zariadením na určenie polohy. Pre hrozbu pokračovania v trestnej činnosti nariadil aj dohľad probačného a mediačného úradníka.

Slotovi kladú orgány činné v trestnom konaní za vinu prijatie úplatku v roku 2018 pre sudcu Krajského súdu v Žiline Pavla P. a jeho následné odovzdanie vo výške 5-tisíc eur s cieľom ovplyvnenia rozhodnutia trestnej veci. Obvinený je teda za trestný čin prijímania úplatku v spolupáchateľstve.

Viac k témam: Obžaloba, Súdy
Zdroj: SITA.sk – Slota je obžalovaný pre účastníctvo na zločine prijímania úplatku formou pomoci © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko podľa Galka dostáva len filtrované informácie od tajných služieb, Gašpar to označil za hoax (video)

Poslanec Gašpar chce všetkých ubezpečiť, že nie sme odstrčení niekde bokom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *