Home / SLOVENSKO / Maďarské fórum čaká, či sa začne trieštiť OĽaNO. O možnej spolupráci rokovalo s Modrou koalíciou aj ODS

Maďarské fórum čaká, či sa začne trieštiť OĽaNO. O možnej spolupráci rokovalo s Modrou koalíciou aj ODS

27.2.2023 (SITA.sk) – Strana Maďarské fórum v stredu 22. februára rokovala s členom Modrej koalície Miroslavom Kollárom o možnej spolupráci či informovaní sa o budúcich krokoch.

V hre je možná spolupráca

Diskutovali sme o hodnotách, ktoré chcú reprezentovať. Taktiež, akým spôsobom sa chcú pustiť do parlamentných volieb a diskutovali sme aj o možnej spolupráci,“ pre agentúru SITA to uviedol predseda Maďarského fóra Zsolt Simon. Zároveň informoval, že ďalšie stretnutie sa pravdepodobne uskutoční budúci týždeň.

Na stretnutí sme sa dohodli, že tomu treba dať dva týždne a predpokladám, že budúci týždeň by sme si opäť mali nájsť termín a sadnúť si za rokovací stôl. Vychádza to z toho, že veci sú vo vývoji aj v rámci Modrej koalície. Musíme mať jasno aj v tom, či sa začne trieštiť hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, či sa vytvorí nový subjekt alebo kam sa budú chcieť uberať. Toto sú pragmatické veci, v ktorých musím mať jasno,“ dodal Simon.

Totožný postoj k Ficovcom a fašistom

Šéf Maďarského fóra ďalej tvrdí, že s Kollárom sa zhodli v rámci hodnôt v súvislosti s právnym štátom, demokraciou a jasným ukotvením v európskych štruktúrach a NATO.

Taktiež obaja odmietame spoluprácu s Ficovcami a fašistami. Máme spoločné hodnoty, toto nás nerozdeľuje. Každému z nás ide o to, aby sme čo najviac hlasov pozbierali v parlamentných voľbách na to, aby sa Robert Fico (Smer-SD) nevrátil ku kormidlu,“ povedal. Simon pre SITA zároveň uviedol, že už rokovali so stranou ODS – Občianski demokrati Slovenska.

Spoločný cieľ a smerovanie

Miroslav Kollár po stretnutí s Maďarským fórom na sociálnej sieti informoval, že slovenskí a maďarskí proeurópski demokrati musia nájsť spoločnú cestu.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Máme spoločný cieľ – aby neprepadli hlasy voličov, ktorí sú jasne proeurópski, neputinovskí, nepopulistickí. Pretože toto sú základné hodnoty, ktoré nás spájajú,“ napísal Kollár.

Dodal, že sa zhodli aj na tom, že pre vývoj v slovenskom parlamente a pre kvalitu vzťahov s maďarskou menšinou na juhu Slovenska by bolo dobré, keby v Národnej rade SR po septembri opäť zasadli aj zástupcovia maďarskej menšiny na Slovensku.

Viac k témam: Parlamentné voľby, Predčasné voľby na Slovensku 2023, Spolupráca
Zdroj: SITA.sk – Maďarské fórum čaká, či sa začne trieštiť OĽaNO. O možnej spolupráci rokovalo s Modrou koalíciou aj ODS © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *