Home / SLOVENSKO / Od začiatku vojny poslala Nadácia Integra na Ukrajinu vyše 1400 ton tovaru a pomohla 370-tisíc ľuďom

Od začiatku vojny poslala Nadácia Integra na Ukrajinu vyše 1400 ton tovaru a pomohla 370-tisíc ľuďom

26.2.2023 (SITA.sk) – Od začiatku vojny poslala Nadácia Integra na Ukrajinu v 82 kamiónoch a 23 dodávkach vyše 1400 ton humanitárneho tovaru a z 51 distribučných miest pomohla 370-tisíc ľuďom. Informuje o tom hovorkyňa nadácie Erika Kremská.

„V Irpine pomáhame rodine s piatimi deťmi, ktorých dom bol zbombardovaný, aby mali kde bývať,“ prezradil Allan Bussard, riaditeľ a správca Nadácie Integra, ktorá na Ukrajine zrekonštruovala 41 zničených domov a vystavala 27 mobilných domov.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Okrem toho Nadácia Integra poskytla psychosociálnu pomoc, 1098 poradenských hodín, pomohla 866 klientom v podporných skupinách, vykonala 248 individuálnych trauma terapií a chce pomáhať ďalej aj v roku 2023.

„Ďakujem za vašu podporu a ďalšiu spoluprácu s nami. Pokračujeme na Ukrajine s opravami domov pre ľudí, ktorí stratili svoje domovy,“ dodal Allan Bussard.

Nadácia Integra

je rozvojová a humanitárna organizácia, ktorá pôsobí na Slovensku vyše 25 rokov. Je členom medzinárodnej Aliancie Integral, ktorá pracuje na 85 miestach sveta.

Doposiaľ poskytla humanitárnu pomoc v krajinách ako sú Jemen, Ukrajina, Južný Sudán, Irak, alebo Sýria. Nadácia Integra realizuje v Keni a Etiópii rozvojové projekty zamerané na vzdelávanie detí a mládeže, poľnohospodárstvo a ekonomický rozvoj.

Viac k témam: Humanitárna pomoc, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Od začiatku vojny poslala Nadácia Integra na Ukrajinu vyše 1400 ton tovaru a pomohla 370-tisíc ľuďom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

5 tipov na knihy o ochrane prírody, ktoré sa oplatí prečítať

Marec je už tradične ideálnym časom na ponorenie sa do sveta literatúry. Máte aj vy chuť začítať sa do dobrej knihy?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *