Home / EKONOMIKA / Štáty skupiny G7 poskytnú Ukrajine tohto roku pomoc v hodnote 39 miliárd dolárov

Štáty skupiny G7 poskytnú Ukrajine tohto roku pomoc v hodnote 39 miliárd dolárov

23.2.2023 (SITA.sk) – Členské štáty skupiny G7 sa zaviazali, že Ukrajine v tomto roku poskytnú finančnú a ekonomickú podporu v hodnote 39 miliárd dolárov. Povedal to vo štvrtok japonský minister financií Šuniči Suzuki.

Na tlačovej konferencii po stretnutí ministrov financií G7 v Indii Suzuki uviedol, že blok zároveň požiadal Medzinárodný menový fond (MMF), aby zrýchlil svoju prácu a pripravil podporný program pre Ukrajinu do marca. Informuje o tom portál cnn.com.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

V pondelok ukrajinský minister financií Serhij Marčenko a výkonná riaditeľka MMF Kristalina Georgieva rokovali v Kyjive.

Marčenko stretnutie označil za veľmi produktívne a pre CNN povedal, že „teraz vidíme, že náš vzťah je dosť stabilný a smerujeme k úplnému programu pomoci zo strany MMF“.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Štáty skupiny G7 poskytnú Ukrajine tohto roku pomoc v hodnote 39 miliárd dolárov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Konzultant by musel denne na Rašiho ministerstve odpracovať 33 hodín, podľa Remišovej to počítali „smeráckou konštantou“

Remišová konštatuje, že takéto počty hodín môžu reálne traja ľudia odpracovať iba ak na inej planéte a v inom časopriestore.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *