Home / SLOVENSKO / Kriminalisti odhalili vyše 360 kilogramov nelegálneho tabaku do vodných fajok, páchateľovi hrozí až päť rokov (foto)

Kriminalisti odhalili vyše 360 kilogramov nelegálneho tabaku do vodných fajok, páchateľovi hrozí až päť rokov (foto)

23.2.2023 (SITA.sk) – Kriminálny úrad finančnej správy v rámci akcie s krycím názvom Gróf odhalil vyše 366 kilogramov nelegálneho tabaku do vodných fajok. Kriminalisti zároveň zadržali v Bratislave páchateľa, ktorý s týmto tabakom obchodoval.

Akcia Gróf

Bolo mu vznesené obvinenie z porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru, stíhaný je vo väzbe. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov.

Ako informovala hovorkyňa Finančného riaditeľstva SR Martina Rybanská, kriminalisti vykonali v rámci akcie Gróf prehliadku motorového vozidla a nebytového priestoru v Bratislave. Našli viac ako 366 kilogramov tabaku rôznych značiek do vodných fajok bez označenia platnou kontrolnou známkou.

Osoba predávala tabak nezákonne

Tabak zadržaná osoba nezákonne predávala, čím štátu spôsobila škodu na spotrebnej dani z tabakových výrobkov vo výške najmenej 37-tisíc eur. Okrem nelegálneho kontrabandu kriminalisti zaistili aj motorové vozidlo, hotovosť 7 000 eur, mobilné telefóny, notebook, písomnosti a doklady súvisiace s trestnou činnosťou, ktoré budú podrobené znaleckému skúmaniu.

Viac k témam: Akcia, Krimi, Spotrebná daň z tabaku, Spotrebné dane, Tabakové výrobky
Zdroj: SITA.sk – Kriminalisti odhalili vyše 360 kilogramov nelegálneho tabaku do vodných fajok, páchateľovi hrozí až päť rokov (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

KDH poslalo list predsedníčke Ursule von der Leyen, Slovensko by nemalo byť finančne postihované za zrušenie špeciálnej prokuratúry

Hnutie zdôrazňuje, že zmena v trestnom práve je vnútornou záležitosťou Slovenskej republiky ako členského štátu EÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *