Home / šport / Ostatné športy / Premiér Fico chce podporiť šport na Slovensku, zaujala ho aj činnosť Bartekovej

Premiér Fico chce podporiť šport na Slovensku, zaujala ho aj činnosť Bartekovej

BRATISLAVA 2. februára (WebNoviny.sk) – Predseda vlády Slovenskej republiky Robert Fico prijal členku Medzinárodného olympijského výboru Danku Bartekovú a vedúcich predstaviteľov Slovenského olympijského výboru – prezidenta Antona Siekela a generálneho sekretára Jozefa Libu.

Krátko pred začiatkom XXIII. zimných olympijských hier v juhokórejskom Pjongčangu (9. – 25. februára 2018) sa debata predsedu vlády s hosťami z olympijského sveta točila najprv okolo nadchádzajúcich ZOH. Premiér sa zaujímal o pripravenosť účasti Slovenskej republiky smerom k ZOH v Pjongčangu, aj o stav výkonnosti a ambície olympionikov SR.

Robert Fico prejavil záujem aj o celkové aktivity Slovenského olympijského výboru, pričom vyjadril pripravenosť podporiť tie aktivity SOV, ktoré majú celoplošný charakter a zameranie na deti a mládež.

Odporúčame:
Aktualizované: Športový arbitrážny súd zrušil doživotný zákaz za doping pre 28 ruských športovcov

S Dankou Bartekovou a predstaviteľmi SOV diskutoval aj o stave športovej infraštruktúry na Slovensku a vyjadril veľký záujem o jeho zlepšenie. V debate s Bartekovou sa Fico živo zaujímal o jej pôsobenie v Medzinárodnom olympijskom výbore.

Viac k témam: Danka Barteková, Robert Fico, SOV Slovenský olympijský výbor, ZOH Zimná olympiáda 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Premiér Fico chce podporiť šport na Slovensku, zaujala ho aj činnosť Bartekovej © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *