Home / EKONOMIKA / Poberateľov dávok v hmotnej núdzi pribudlo už štvrtý mesiac po sebe

Poberateľov dávok v hmotnej núdzi pribudlo už štvrtý mesiac po sebe

22.2.2023 (SITA.sk) – Počet poberateľov dávok v hmotnej núdzi na Slovensku v januári tohto roka stúpol štvrtý mesiac po sebe. Sociálne dávky v prvom mesiaci tohto roka dostalo 66,1 tisíca osôb. Od konca septembra minulého roka ide o nárast o 8,5 tisíca ľudí.

Na dávky v hmotnej núdzi bolo v minulom mesiaci po zohľadnení ostatných členov rodiny celkovo odkázaných 142-tisíc osôb, čo je 2,61 percenta z celkového počtu obyvateľov na Slovensku. Oproti septembru vlaňajška išlo o nárast takmer o 15-tisíc ľudí, resp. nárast o 0,27 percentuálneho bodu. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najväčší podiel ľudí poberajúcich dávky v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov daného regiónu bol na konci minulého roka v okresoch Revúca, Rimavská Sobota a Gelnica. Okres Revúca vykázal 5-tisíc ľudí odkázaných na sociálne dávky. Išlo o 13,08 percenta z celkového počtu obyvateľov tohto okresu.

V okrese Rimavská Sobota bolo 8,6 tisíca poberateľov sociálnych dávok, čo tvorí 10,73 percenta z počtu obyvateľov tohto okresu. V okrese Gelnica bolo v januári tohto roka 10,22 percenta ľudí, ktorí žili zo sociálnych dávok, čo zodpovedá 3,2 tisíca sociálne odkázaným osobám.

Viac k témam: Chudoba, Dávky v hmotnej núdzi
Zdroj: SITA.sk – Poberateľov dávok v hmotnej núdzi pribudlo už štvrtý mesiac po sebe © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *