Home / SLOVENSKO / Najvyšší súd vzal do väzby štyroch obvinených v drogovej kauze „Koloseum“

Najvyšší súd vzal do väzby štyroch obvinených v drogovej kauze „Koloseum“

20.2.2023 (SITA.sk) – Najvyšší súd SR v pondelok na podklade sťažnosti prokurátora zrušil uznesenie sudcu pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu a obvinených Mareka O., Michala B. a Sandru N. vzal do väzby pre obavu z možného ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti a obvineného Romana F. pre obavu z možného ovplyvňovania svedkov.

Ako informovala hovorkyňa súdu Alexandra Važanová, v prípade obvinenej Boženy N. súd sťažnosť prokurátora ako nedôvodnú zamietol. Päticu obvinenú počas policajnej akcie Koloseum pôvodne Špecializovaný trestný súd nevzal do väzby a prepustil zo zadržania.

„V predmetnej veci dospel senát k záveru, že trestné stíhanie nielen pre drogovú a korupčnú trestnú činnosť, ale aj pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny je v tomto štádiu trestného konania dôvodné,“ uviedla Važanová.

Celkovo 13 osôb bolo ešte 8. februára obvinených v rámci akcie Národnej kriminálnej agentúry s názvom Koloseum, a to najmä pre drogovú trestnú činnosť. Zadržaných počas akcie bolo 10 osôb, pričom vo veci sa vykonali aj domové a iné prehliadky.

Viac k témam: akcia „Koloseum“, Korupcia, Protidrogová razia, Súdy, Zásah NAKA, Zločinecká skupina
Zdroj: SITA.sk – Najvyšší súd vzal do väzby štyroch obvinených v drogovej kauze „Koloseum“ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *