Home / SLOVENSKO / Päticu obžalovaných v kauze údajného nezákonného odpočúvania oslobodili, podľa rozsudku neexistujú dôkazy

Päticu obžalovaných v kauze údajného nezákonného odpočúvania oslobodili, podľa rozsudku neexistujú dôkazy

20.2.2023 (SITA.sk) – Senát okresného súdu Bratislava I v pondelok oslobodil obžalovaných Pavla B., Daniela C., Mariána V., Petra P. a Jána R. v kauze údajného nezákonného odpočúvania. Ako uviedol predseda senátu Michal Valent, nebolo totiž dokázané, že sa stali žalované skutky.

Rozhodnutie nie je právoplatné

Podľa rozsudku neexistuje jediný dôkaz, že by príslušníci vtedajšieho Vojenského obranného spravodajstva uvádzali v žiadostiach o povolenie odpočúvania Krajskému súdu v Trenčíne nepravdivé informácie. Pondelkové rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor totiž na mieste podal odvolanie.

Špecifickosť fungovania tajných služieb

Podľa predsedu senátu v čase, keď vojenskí tajní žiadali povolenie na odpočúvanie, existovalo dôvodné podozrenie o jeho opodstatnenosti. Zároveň pripomenul špecifickosť fungovania tajných služieb.

Ich pole pôsobnosti je diametrálne odlišné od orgánov činných v trestnom konaní,“ zdôraznil Valent.

Zároveň kritizoval prokuratúru, že v prípade rezignovala na náležité zisťovanie skutkového stavu. Kauza spadá ešte do roku 2011. Medzi odpočúvanými mali byť podľa medializovaných informácií aj vtedajší riaditeľ televízie Ta3 Michal Gučík, novinárky denníka Pravda Vanda Vavrová, Patrícia Poprocká, ako aj ďalšie osoby.

Viac k témam: Nelegálne odpočúvanie, Súdy
Zdroj: SITA.sk – Päticu obžalovaných v kauze údajného nezákonného odpočúvania oslobodili, podľa rozsudku neexistujú dôkazy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mesto Žilina si tento rok zabezpečí kosenie vo vlastnej réžii, s externou firmou nebola samospráva spokojná

Spoločnosť TSM Žilina vznikla pred tromi rokmi s cieľom postupného prevzatia a zabezpečenia činností súvisiacich s údržbou verejného priestoru od externých dodávateľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *