Home / SLOVENSKO / Guvernéra národnej banky Kažimíra obžalovali pre podplácanie, Imreczemu mal priniesť 50-tisíc eur

Guvernéra národnej banky Kažimíra obžalovali pre podplácanie, Imreczemu mal priniesť 50-tisíc eur

16.2.2023 (SITA.sk) – Guvernéra Národnej banky Slovenska a bývalého ministra financií Petra Kažimíra obžalovali pre trestný čin podplácania. Medializované informácie potvrdil na sociálnej sieti aj Úrad špeciálnej prokuratúry.

Generálna prokuratúra zrušila obvinenie

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry v štvrtok podal obžalobu na Špecializovaný trestný súd za trestný čin podplácania,“ uviedla prokuratúra s tým, že obžaloba sa týka podozrenia z korupčnej trestnej činnosti v súvislosti s daňovými kontrolami voči viacerým obchodným spoločnostiam.

Generálna prokuratúra SR ešte minulý rok v júni v dôsledku zistených porušení zákona v neprospech obvineného zrušila prostredníctvom paragrafu 363 obvinenie voči Petrovi Kažimírovi. Obvinenie totiž podľa prvého námestníka generálneho prokurátora Jozefa Kanderu vzniklo len na základe výpovedí jediného spolupracujúceho obvineného.

Kažimír mal zohrať úlohu kuriéra

Tým je bývalý šéf Finančnej správy SR František Imrecze. Ten podľa Kanderu vo veci vypovedal viackrát a v jeho výpovediach sú výrazné rozpory.

Polícia však neskôr obvinenie vzniesla opätovne. Peter Kažimír mal podľa medializovaných informácii zohrať úlohu kuriéra a priniesť vtedajšiemu šéfovi finančnej správy Imreczemu úplatok vo výške zhruba 50-tisíc eur.

Viac k témam: Guvernér Národnej banky Slovenska (NBS), Korupcia, obvinenie z prijímania úplatku, Špeciálna prokuratúra, Trestný čin
Zdroj: SITA.sk – Guvernéra národnej banky Kažimíra obžalovali pre podplácanie, Imreczemu mal priniesť 50-tisíc eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Boj o Fond na podporu umenia. Na odmietnutie novely zákona vyzýva poslancov vyše 200 mimovládok

Fond na podporu umenia vznikol preto, aby nerozhodovali politici, ale odborníci.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *