Home / SLOVENSKO / Čaputová sa rozprávala s prezidentkou Maiou Sandu, Moldavsko je podľa nej v zložitej vnútornej a bezpečnostnej situácii

Čaputová sa rozprávala s prezidentkou Maiou Sandu, Moldavsko je podľa nej v zložitej vnútornej a bezpečnostnej situácii

16.2.2023 (SITA.sk) – Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa pri príležitosti 30. výročia nadviazania diplomatických vzťahov v stredu 15. februára rozprávala s prezidentkou Moldavska Maiou Sandu.

Ako ďalej uviedla na sociálnej sieti, naše krajiny majú k sebe blízko a spolupráca medzi nimi sa naďalej prehlbuje najmä v posledných rokoch, keď krajina zvýšila tempo reforiem.

Moldavsko čelí hrozbám z Moskvy

Moldavsko je dnes vo veľmi zložitej vnútornej a bezpečnostnej situácii, keď čelí tlakom a hrozbám zo strany Ruska. Verím, že Moldavsko tieto výzvy zvládne a ďalej bude pokračovať v reformnom úsilí,“ napísala prezidentka.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Prezidentka Čaputová v stredu zároveň diskutovala i s prezidentom Litvy Gitanasom Nausedom a poľským prezidentom Andrzejom Dudom.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Samit o posilnení bezpečnosti

Rozprava sa týkala očakávaní v súvislosti s júlovým samitom Organizácie Severoatlantickej zmluvy, ktorý sa uskutoční vo Vilniuse, hlavnom meste Litvy. Na samite by mali prijať ďalšie rozhodnutia, ktoré posilnia našu bezpečnosť.

S oboma prezidentmi sa tiež uvidíme budúci týždeň vo Varšave, kde sa spolu s ďalšími lídrami deviatich krajín východného krídla Aliancie, tzv. Bukureštskej deviatky, stretávame s americkým prezidentom Joeom Bidenom,“ uviedla hlava štátu.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: B9 Bukurešťská deviatka, Diplomacia, Prezidentka SR, rusko-ukrajinský konflikt, samit
Zdroj: SITA.sk – Čaputová sa rozprávala s prezidentkou Maiou Sandu, Moldavsko je podľa nej v zložitej vnútornej a bezpečnostnej situácii © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Krajskí prokurátori sa ohradili voči kritike bývalých zamestnancov ÚŠP, vydali spoločné vyhlásenie

Krajskí prokurátori považujú kritiku za absolútne nevhodnú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *