Home / šport / Ostatné športy / Vlhová ide obrovský slalom na svetovom šampionáte, na líderku Shiffrinovú stráca sekundu

Vlhová ide obrovský slalom na svetovom šampionáte, na líderku Shiffrinovú stráca sekundu

16.2.2023 (SITA.sk) –
aktualizované 16. februára 2023, 11:55

Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová obsadila 9. miesto v 1. kole štvrtkového obrovského slalomu žien na majstrovstvách sveta vo Francúzsku, na vedúcu Američanku Mikaelu Shiffrinovú stratila presne jednu sekundu.

Druhá je po prvej jazde Francúzka Tessa Worleyová (+0,12 s), tretia pozícia patrí Talianke Federice Brignoneovej (+0,31 s). Druhé kolo sa ide od 13.30 h.

Druhé kolo bude výzva

Dvadsaťsedemročná Liptáčka štartuje na MS vo Francúzsku iba v technických disciplínach, slalom žien sa uskutoční v sobotu (1. kolo 10.00 h, 2. kolo 13.30 h).

V prvom kole „obráku“ sa pred ňu dostali aj obhajkyňa titulu Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, Nórka Ragnhild Mowinckelová, jej krajanka Mina Fürst Holtmannová, Švédka Sara Hectorová a Poľka Maryna Gasienicová-Danielová.

„Nebolo to až také zlé, ale mohla som ísť do toho priamejšie. Trať nebola celkovo taká ťažká a na niektorých úsekoch bolo treba viac pustiť lyže. Ja som ich točila viac ako obvykle. Keď tu človek urobí chybu, nemá to kde dohnať. Podmienky sa však pred druhým kolom zmenia a môže sa stať čokoľvek,“ povedala Vlhová v prenose JOJ Šport a k 2. kolu uviedla: „Určite to nebude rovnaké ako v prvom kole. Verím, že budem môcť podať môj výkon, že urobím dobrú jazdu a posuniem sa čo najvyššie. Bude to ťažké, keďže strácam sekundu. Druhé kolo bude iné, lebo bude teplo a hlavne spodná časť bude mäkká. Bude to ťažšie, ale teším sa na to. Je to veľká výzva.“

Štartovali aj Jančová a Hromcová

Vlhová priznala, že pozície mimo prvej trojky pre ňu nie sú zaujímavé a v 2. kole zaútočí na medailu. „Jasné, Na MS sa berie len medaila. Určite pôjdem s cieľom skončiť na pódiu. Buď to vyjde, alebo nie,“ dodala olympijská víťazka v slalome zo ZOH 2022 v Pekingu.

Zo Sloveniek sa predstavili aj Rebeka Jančová s číslom 49 a Petra Hromcová s číslom 52. Jančová zaostala za Shiffrinovou o 3,78 s a obsadila 38. pozíciu, Hromcová stratila na líderku 7,31 s a skončila na 44. priečke. V štartovej listine bolo dokopy 114 pretekárok.

Vlhová má z MS už šesť medailí

Olympijská víťazka v slalome zo ZOH 2022 v Pekingu Vlhová absolvovala na MS v zjazdovom lyžovaní doposiaľ 14 pretekov, z toho 13 individuálnych. Získala šesť medailí, vrátane zlatej v obrovskom slalome v roku 2019 vo švédskom Aare.

Na MS 2019 bola tiež druhá v alpskej kombinácii a tretia v slalome. Na MS 2017 vo švajčiarskom St. Moritzi sa tešili zo striebra v tímovej súťaži, na ostatnom šampionáte pred dvomi rokmi v talianskej Cortine D´Ampezzo bola strieborná v slalome aj alpskej kombinácii.

Vlhová zaznamenala v tejto sezóne Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní dokopy deväť pódiových umiestnení a jedno víťazstvo – v slalome v rakúskom Flachau. V celkovej klasifikácii seriálu je druhá so ziskom 966 bodov, no vedúca Shiffrinová má na konte už 1697 bodov. V hodnotení slalomu je Slovenka tretia s 530 bodmi, v „obráku“ jej patrí štvrtá pozícia so 436 bodmi.

Viac k témam: Courchevel, Majstrovstvá sveta (MS) v zjazdovom lyžovaní, Méribel
Zdroj: SITA.sk – Vlhová ide obrovský slalom na svetovom šampionáte, na líderku Shiffrinovú stráca sekundu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cesta k zmenšeniu priepasti medzi Slovenskom a florbalovými veľmocami bude náročná, tvrdí reprezentačný kouč Jedlička

Michala Jedličku potešilo 5. miesto ženskej reprezentácie na minuloročných MS vo florbale v Singapure.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *