Home / SLOVENSKO / Parlament neprijal Ďuricovo uznesenie týkajúce sa vraždy ženy v Michalovciach

Parlament neprijal Ďuricovo uznesenie týkajúce sa vraždy ženy v Michalovciach

15.2.2023 (SITA.sk) – Národná rada (NR) SR v stredu neprijala uznesenie k brutálnej vražde ženy v Michalovciach a dlhodobej tolerancii antisociálneho správania niektorých komunít. Uznesenie do parlamentu predložil nezaradený poslanec Ondrej Ďurica (Republika).

Parlament by prijatím uznesenia odsúdil vraždu zo začiatku januára tohto roku. Jej obeťou sa stala zdravotná sestra Erika.

Prekladateľom bol Ďurica

Národná rada SR by tak vyjadrila hlbokú sústrasť pozostalým, rodine a jej blízkym. Zároveň by vyjadrila aj uistenie všetkým poctivým a slušným občanom Slovenska, že ich bezpečnosť a životy musia byť pre štát najvyššou prioritou,“ uviedol predkladateľ v návrhu.

Parlament by prijatím uznesenia skonštatoval, že vražda, ktorej sa podľa medializovaných informácií mal dopustiť mladík z miestnej osady, je vyústením dlhodobej tolerancie a nečinnosti štátnej moci voči protispoločenskému správaniu niektorých komunít.

Parlament uznesenie neprijal

Prijatím uznesenia by Národná rada taktiež vyslovila závažné znepokojenie nad toleranciou všetkých foriem antisociálneho správania, nerešpektovaním zákonov a dobrých mravov zo strany štátnej moci či poslancov a nad zvýhodňovaním problematických komunít vo vzťahu k všetkým poctivým a slušným občanom.

Prijatím uznesenia by tak parlament žiadal vládu SR, aby naplnila záväzky z Programového vyhlásenia vlády, v ktorom tvrdí, že „zákonnosť, poriadok a bezpečnosť občanov sú kľúčovými a trvalými predpokladmi zdravého vývoja každej slobodnej a demokratickej spoločnosti.

Vraha, ktorý v prvý deň roka 2023 v Michalovciach dobodal 46-ročnú ženu, vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Zadržaný muž má 18 rokov a svoju obeť predtým nepoznal, jeho motívom boli peniaze. Žena si 1. januára o 6:30 vyberala peniaze z bankomatu, vrah ju usmrtil niekoľkými bodnými ranami.

Viac k témam: Národná rada SR, Vražda
Zdroj: SITA.sk – Parlament neprijal Ďuricovo uznesenie týkajúce sa vraždy ženy v Michalovciach © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *