Home / SVET / Ruskí hackeri údajne okradli Mariupoľčanov o viac ako dva milióny eur, ktoré premenili na kryptomenu

Ruskí hackeri údajne okradli Mariupoľčanov o viac ako dva milióny eur, ktoré premenili na kryptomenu

14.2.2023 (SITA.sk) – Ruskí hackeri sa podľa Ukrajinskej bezpečnostnej služby (SBU) údajne pokúsili vybrať z bankových účtov obyvateľov Mariupoľa takmer 100 miliónov hrivien (viac ako 2,5 milióna eur).

Okrádanie ukrajinských bánk

Spravodajský portál Sky News informuje, že SBU oznámila, že zastavila rozsiahlu podvodnú schému, ktorej cieľom bolo okrádanie ukrajinských bánk. Členovia zločineckej skupiny z okupovanej Doneckej oblasti, ktorá spolupracovala s ruskými špeciálnymi službami, podľa nej telefonovali bankám a tvrdili, že konajú v mene držiteľov účtov.

Peniaze premenili na kryptomenu

Zločinci údajne použili ukoristené pobočky bánk v Mariupoli, aby sa dostali k osobným údajom takmer 4 000 miestnych obyvateľov, vrátane mŕtvych a ľudí, ktorých nútene deportovali do Ruska. Ukradnuté peniaze potom premenili na kryptomenu.

SBU uviedla, že zablokovala bankové kontá aj kryptopeňaženky členov zločineckej skupiny. Tiež zhabala počítačové vybavenie súvisiace s operáciou.

Viac k témam: Doneck, Hackeri, Krádež, Mariupoľ, nákup kryptomien, Zločinecká skupina
Zdroj: SITA.sk – Ruskí hackeri údajne okradli Mariupoľčanov o viac ako dva milióny eur, ktoré premenili na kryptomenu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Británia schválila zákon o vyhosťovaní migrantov z Rwandy. Prvých chce deportovať už o pár týždňov

Oponenti sa zaviazali, že budú proti deportáciám do Rwandy naďalej bojovať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *