Home / SVET / Ruské sily útočili aj na Nikopoľ a Marhanec, ale prišli o ďalšie stovky vojakov

Ruské sily útočili aj na Nikopoľ a Marhanec, ale prišli o ďalšie stovky vojakov

13.2.2023 (SITA.sk) – Jedna žena zomrela a ďalšie dve utrpeli zranenia pri nedeľňajšom ruskom bombardovaní Dnepropetrovskej oblasti na juhovýchode Ukrajiny.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Gubernátor oblasti Serhij Lysak uviedol, že ruská armáda v nedeľu región bombardovala trikrát, pričom zabila 53-ročnú ženu v meste Nikopoľ. Ďalšie dve ženy v tomto meste vo veku 76 a 88 rokov utrpeli zranenia. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Ruské útoky na Nikopoľ poškodili šesť viacposchodových budov, vodárenské zariadenie a budovu strednej školy. V meste Marhanec ruské bombardovanie poškodilo civilnú infraštruktúru, vrátane dvadsiatich súkromných domov, elektrického vedenia a rozvodov plynu, konštatoval Lysak.

Ruské ozbrojené sily za uplynulý deň na Ukrajine stratili ďalších 560 vojakov. Celkové straty ruskej armády od začiatku vojny tak stúpli na 138 340, uviedol v pondelok na Faceboku ukrajinský generálny štáb. Moskva za uplynulých 24 hodín podľa Kyjiva stratila aj tri tanky, štyri obrnené bojové vozidlá pechoty a tri delostrelecké systémy. Od začiatku invázie Rusko podľa Ukrajiny prišlo celkovo o 3 283 tankov, 6 492 obrnených bojových vozidiel pechoty a 2 290 delostreleckých systémov.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Ruské sily útočili aj na Nikopoľ a Marhanec, ale prišli o ďalšie stovky vojakov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Proces integrácie do Únie bol šprint, podľa „maratónca“ Dzurindu slovenský národ spyšnel

Mikuláš Dzurinda vymenoval aj päť míľnikov, ktoré podľa neho najvýraznejšie determinujú posledných 20 rokov Európskej únie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *