Home / SVET / Rusko zaradilo na zoznam zahraničných agentov bývalého Putinovho pisateľa prejavov aj slávnu speváčku

Rusko zaradilo na zoznam zahraničných agentov bývalého Putinovho pisateľa prejavov aj slávnu speváčku

12.2.2023 (SITA.sk) – Ruské úrady v piatok pridali na zoznam zahraničných agentov niekdajšieho pisateľa prejavov súčasného ruského vodcu Vladimira Putina a politického analytika Abbasa Galliamova spoločne s populárnou speváčkou Zemfirou Ramazanovovou.

Putin by mohol čeliť prevratu

Ministerstvo spravodlivosti uviedlo, že Galliamov „distribuoval neobmedzenému okruhu ľudí materiály vytvorené zahraničnými agentmi, vystupoval proti špeciálnej vojenskej operácii na Ukrajine a pôsobil ako expert a respondent pre informačné platformy zahraničných štruktúr“.

Galliamov, ktorý Putinovi písal prejavy v rokoch 2008 až 2012, býva často citovaný zahraničnými médiami. Nedávno vzbudil pozornosť vystúpením v spravodajskej televízii CNN, počas ktorého naznačil, že Putin by mohol čeliť vojenskému prevratu.

Ramazanovovú zaradili na zoznam

Ramazanovovú zaradili na spomenutý zoznam, pretože sa podľa ruských úradov postavila voči ruským vojenským aktivitám na Ukrajine a prijala bližšie nešpecifikované prostriedky zo zahraničia.

Ruské zákony umožňujú vyhlásenie organizácií a jednotlivcov, ktorých považujú za zapojených do politickej činnosti a dostávajú finančné prostriedky zo zahraničia, za zahraničných agentov. Označenie za zahraničného agenta znamená dodatočnú vládnu kontrolu a nesie so sebou silné negatívne asociácie, ktoré môžu zdiskreditovať označené subjekty.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident, zahraniční agenti
Zdroj: SITA.sk – Rusko zaradilo na zoznam zahraničných agentov bývalého Putinovho pisateľa prejavov aj slávnu speváčku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *