Home / šport / Ostatné športy / Švajčiarka Fluryová získala prvú zlatú medailu na MS v zjazde žien, obhajkyňa titulu Suterová skončila tretia

Švajčiarka Fluryová získala prvú zlatú medailu na MS v zjazde žien, obhajkyňa titulu Suterová skončila tretia

11.2.2023 (SITA.sk) – Švajčiarka Jasmine Fluryová sa stala majsterkou sveta v zjazde žien na svetovom šampionáte vo Francúzsku. V Méribeli zvíťazila o štyri stotiny sekundy pred Rakúšankou Ninou Ortliebovou, tretia bola so stratou 12 stotín obhajkyňa titulu z talianskej Cortiny d’Ampezzo 2021 a víťazka zjazdu na ZOH 2022 v čínskom Pekingu Corinne Suterová zo Švajčiarska. Slovensko v sobotu nemalo zastúpenie.

Prvá medaila

Dvadsaťdeväťročná Fluryová získala pri svojej tretej účasti na MS prvú medailu, doposiaľ bola najvyššie dvanásta v zjazde na MS 2017 vo švajčiarskom St. Moritzi. O tri roky mladšia Ortliebová absolvovala v sobotu premiérový štart na seniorskom svetovom šampionáte.

Dvadsaťosemročná Suterová skompletizovala svoju medailovú zbierku v zjazde na MS, pred dvomi rokmi zvíťazila a vo švédskom Aare v roku 2019 bola druhá. Okrem toho má na konte striebro zo super-G v Cortine d’Ampezzo a bronz v rovnakej disciplíne v Aare.

Strieborná medailistka v zjazde z MS 2021 Nemka Kira Weidleová obsadila v sobotu 8. miesto s mankom 0,61 s na Fluryovú, bronzová z predošlého šampionátu Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová skončila o desatinu za ňou deviata. Šiesta prišla do cieľa majsterka sveta v zjazde z rokov 2017 a 2019 Slovinka Ilka Štuhecová, na víťazku stratila 0,42 s.

Diskvalifikácia líderky

Líderka celkového hodnotenia zjazdu žien vo Svetovom pohári a strieborná medailistka v rovnakej disciplíne zo ZOH 2022 Talianka Sofia Goggiová takmer spadla a aj keď prišla do cieľa, napokon ju diskvalifikovali, lebo sa nezmestila do jednej z bránok.

Jej krajanka a bronzová v zjazde z Pekingu Nadia Delagová v Méribeli neštartovala. Talianky v sobotu nezavŕšili víťazný hetrik na MS 2023, v kombinácii žien uspela Federica Brignoneová a v super-G Marta Bassinová.

MS v zjazdovom lyžovaní vo Francúzsku hostia strediská Méribel a Courchevel. V úvode šampionátu boli na programe kombinačné súťaže, po nich prišli na rad rýchlostné disciplíny super-G a zjazd (8. a 9. februára resp. 11. a 12. februára). Tímová paralelná súťaž sa uskutoční v utorok 14. februára, o deň neskôr paralelnú súťaž absolvujú aj jednotlivci. Obrovské slalomy naplánovali na 16. resp. 17. februára a podujatie vyvrcholí 18. a 19. 2. slalomom žien a mužov.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta (MS) v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: SITA.sk – Švajčiarka Fluryová získala prvú zlatú medailu na MS v zjazde žien, obhajkyňa titulu Suterová skončila tretia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *