Home / SLOVENSKO / Aliancia odmietla ponuku Maďarského fóra, jej postoj považuje za ponižujúci

Aliancia odmietla ponuku Maďarského fóra, jej postoj považuje za ponižujúci

10.2.2023 (SITA.sk) – Strana Aliancia odmietla návrh strany Maďarské fórum na vytvorenie spoločnej volebnej listiny na princípe dvoch strán a ďalších nezávislých osobností. Uviedol to v piatok na tlačovej besede predseda Maďarského fóra Zsolt Simon po rokovaní s politickou stranou Aliancia.

Fórum sa má vzdať identity

Naším zámerom bolo, aby maďarská komunita na Slovensku mala zastúpenie v parlamente. S ľútosťou musíme konštatovať, že Aliancia našu poctivú ponuku odmietla. Aliancia si predstavuje spoluprácu asi tak, že Maďarské fórum sa má vzdať svojej politickej identity,“ informoval Simon.

Dodal, že na kandidátku Aliancie môžu vstúpiť jednotlivo. „Máme do toho dať peniaze, pracovať o dušu a potom ticho sedieť niekde v kúte,“ dodal predseda Maďarského fóra.

Aliancia má dvere stále otvorené

Simon taktiež uviedol, že ich záujmom je dostať nových ľudí do politiky. „Postoj Aliancie považujeme v istej miere za ponižujúci,“ tvrdí.

Zároveň dodal, že rokovania s Alianciou ukončili, no strana má u Maďarského fóra stále dvere otvorené. „Ak Aliancia prehodnotí svoje rozhodnutie, my sme otvorení. Od dnešného dňa začíname pracovať na volebnej kampani, naša strana sa na voľbách zúčastní,“ zdôraznil.

Zsolt Simon zatiaľ nevedel povedať, či do volieb pôjdu samostatne, alebo sa spoja so slovenskou stranou.

Viac k témam: maďarská národnosť, Magyar Fórum – Maďarské fórum, Politická kríza, Predčasné voľby na Slovensku 2023
Zdroj: SITA.sk – Aliancia odmietla ponuku Maďarského fóra, jej postoj považuje za ponižujúci © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *