Home / šport / Hokej / Jágr už trénoval s Kladnom, v extralige má striedavé štarty v Třinci

Jágr už trénoval s Kladnom, v extralige má striedavé štarty v Třinci

KLADNO 1. februára (WebNoviny.sk) – Legendárny český hokejista Jaromír Jágr okrem materského Kladna v prvej lige môže nastúpiť aj za extraligový Třinec.

„Oceliari“ získali 45-ročného útočníka na striedavý štart. Cieľom Jágra je podieľať sa na návrate Kladna, ktorého je majiteľom, do najvyššej českej súťaže. Ak by Kladno nepostúpilo do baráže o najvyššiu súťaž, Jágr môže v sezóne pokračovať v extralige vo farbách Třinca.

Za Calgary odohral 22 zápasov

Legenda má v ostatnom období problémy s kolenom, nechýbala však na ľade vo štvrtok na tréningu Kladna. Jágr pripustil, že v najbližších dueloch nastúpi za Kladno len na jedno či dve striedania, aby si pripísal potrebné štarty. V opačnom prípade by nemohol hrať za svoj tím v play-off.

Odporúčame:
Je to definitívne, Jágr podpísal zmluvu s Kladnom

Ak chce najproduktívnejší Európan v histórii NHL pomýšľať na to, že by pomohol Kladnu vo vyraďovacej časti WSM ligy v boji o postup do najvyššej súťaže, musí podľa pravidiel predtým v základnej časti odohrať minimálne 15 stretnutí.

Jaromír Jágr v tejto sezóne v zámorskej NHL odohral za Calgary Flames 22 zápasov s bilanciou 1 gól a 6 asistencií. „Plamene“ ho v nedeľu zaradili na listinu nechránených hráčov a po jeho službách nesiahol žiadny z konkurenčných tímov. Jágr hral za Kladno zatiaľ naposledy vo výlukovej sezóne 2012/2013.

Päťkrát získal Art Ross Trophy

Je možné, že jeho kariéra v kanadsko-americkej profilige definitívne je minulosťou. V NHL odohral dovedna 1733 zápasov základnej časti profiligy s bilanciou 766 gólov a 1155 asistencií.

Viac štartov nazbieral v minulosti už len Gordie Howe (1767), Jágr za ním zaostáva o 34 duelov. V produktivite NHL je s 1921 bodmi druhý za fenomenálnym Waynom Gretzkým (2857), v góloch tretí za Gretzkým (894) a Howom (801), v asistenciách piaty. Stanleyho pohár získal dvakrát – v rokoch 1991 a 1992 s Pittsburghom, v ktorom začínal svoju zámorskú púť.

Päťkrát získal Art Ross Trophy určenú pre najproduktívnejšieho hráča sezóny, na jeho konte je aj viacero ďalších ocenení a rekordov. Spolu desaťkrát sa predstavil v Zápase hviezd NHL. Okrem Calgary a Pittsburghu hral aj za Washington, New York Rangers, Philadelphiu, Dallas, Boston, New Jersey a Floridu.

Viac k témam: Calgary Flames, hokej, Jaromír Jágr, NHL, Rytíři Kladno
Zdroj: Webnoviny.sk – Jágr už trénoval s Kladnom, v extralige má striedavé štarty v Třinci © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tím Slovenska opustilo pred MS v hokeji 2024 päť hráčov, na súpisku pribudnú siedmi

Pred odchodom na MS do Česka (10. - 26. mája) čaká na slovenské družstvo už len generálka, ktorú absolvujú v utorok 7. mája v Bratislave proti Američanom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *