Home / SVET / Počet mŕtvych po zemetrasení v Turecku a Sýrii sa zvýšil už na viac ako 15-tisíc (video+foto)

Počet mŕtvych po zemetrasení v Turecku a Sýrii sa zvýšil už na viac ako 15-tisíc (video+foto)

9.2.2023 (SITA.sk) – Katastrofické zemetrasenie v Turecku a Sýrii si vyžiadalo už viac ako 15-tisíc mŕtvych. Počet obetí sa zvýšil po tom, ako z trosiek zrútených domov vytiahli ďalšie telá, uviedol vo štvrtok turecký úrad pre zvládanie katastrof a núdzových situácií. Podľa neho v krajine potvrdili 12 391 mŕtvych. V susednej Sýrii hlásia ďalších 2 902 mŕtvych.

Viac o téme: Zemetrasenie v Turecku a Sýrii

Záchranári pokračujú v pátracích a záchranných operáciách. Nádej, že z trosiek vytiahnu živých ľudí, sa však znižuje, keďže od zemetrasenia uplynuli tri dni a teploty v oblasti sú nízke. Desiatkam tisíc miestnych záchranárov pomáhajú tímy z viac ako dvoch desiatok krajín.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Silné zemetrasenie v Turecku a Sýrii (fotografie)

Silné zemetrasenie s magnitúdom 7,8 zasiahlo Turecko a Sýriu v pondelok ráno a nasledovali po ňom desiatky následných otrasov. Zrútili sa tisícky budov a tisícky ľudí utrpeli zranenia. Zemetrasenie je najsmrteľnejšie za viac ako desaťročie.

Viac k témam: Zemetrasenie, Zemetrasenie v Turecku a Sýrii
Zdroj: SITA.sk – Počet mŕtvych po zemetrasení v Turecku a Sýrii sa zvýšil už na viac ako 15-tisíc (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela

Cieľ nie je jadrový.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *