Home / šport / Ostatné športy / Aktualizované: Good Angels vyhrali v Benátkach, ale štvrťfinále Európskeho pohára si nezahrajú

Aktualizované: Good Angels vyhrali v Benátkach, ale štvrťfinále Európskeho pohára si nezahrajú

aktualizované: 31. januára, 22:43

BENÁTKY 31. januára (WebNoviny.sk) – Basketbalistky Good Angels Košice uzavreli svoje účinkovanie v Európskom pohári FIBA žien víťazstvom na palubovke talianskeho Reyeru Benátky 73:63 v stredajšej odvete súboja o postup do štvrťfinále.

Odporúčame:
Basketbalistky Good Angels prehrali úvodný súboj o postup do semifinále Európskeho pohára

Do ďalšej fázy postúpili domáce vďaka 21 bodovému náskoku z prvého zápasu. Skvelým výkonom sa prezentovala Darxia Morrisová, ktorá aj vďaka 5 trojkám nastrieľala 27 bodov. V benátskom drese bola najlepšia 13-bodová slovenská reprezentantka Marie Ružičková.

Košice začali lepšie, po prvej štvrtine viedli o šesť bodov. Domáce zlepšili defenzívu, ale Good Angels v druhej 10-minútovke dokázali zveľadiť svoj náskok na osem bodov, ktorý im dal aspoň teoretickú šancu na obrat celkového skóre dvojzápasu.

Po obrátke pokračovala iniciatíva „Anjelok“, v tretej časti odskočili aj na rozdiel 13 bodov. Skúsené Benátčanky si však postrážili náskok z prvého súboja a nedovolili Košiciam výraznejšiu drámu v poslednej štvrtine.

Európsky pohár FIBA

odvetný zápas o postup do štvrťfinále

Reyer Benátky (Tal.) – Good Angels Košice (SR) 63:73 (15:21, 15:17, 15:18, 18:17)
– prvý zápas 89:68, do štvrťfinále postúpili Benátky

Najviac bodov: Růžičková 13, De Prettová 12, Walkerová 10 – Morrisová 27 (5 trojok), Jurčenková 15, Bálintová 11
Zostava a body Košíc: Morrisová 27 (5 trojok), Jurčenková 15, Bálintová 11, M. Páleníková 3, Petersová 2 (Stehlíková 8, Deptová 5, Šarauskaite 2, Theinerová 0)

TH: 21/14 – 18/12 , fauly: 17 – 21, trojky: 7 – 9, rozhodovali: Benczur (Maď), Pavlov (Maced.) a Marques (Portug.), 120 divákov

Hlas

zdroj: SITA

Peter Jankovič (tréner Košíc): „V prvom rade musím povedať, že som veľmi hrdý na dievčatá, za to ako pristúpili k zápasu. Po nešťastnom dueli, ktorý sme absolvovali doma, sme sa vzchopili. Hrali sme s veľkým nasadením, dobre sme bránili a hrali rozumne v útoku. Zápas sme kontrolovali od začiatku do konca.“

Viac k témam: basketbal, Európsky pohár FIBA žien v basketbale, Good Angels Košice
Zdroj: Webnoviny.sk – Aktualizované: Good Angels vyhrali v Benátkach, ale štvrťfinále Európskeho pohára si nezahrajú © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *