Home / SLOVENSKO / Starosta Peter Fandl sa vzdal funkcie, v obci Dlhá sa tak budú konať nové voľby

Starosta Peter Fandl sa vzdal funkcie, v obci Dlhá sa tak budú konať nové voľby

4.2.2023 (Webnoviny.sk) – Starosta obce Dlhá v okrese Trnava Peter Fandl (nezávislý) sa vzdal svojho mandátu. Oznámenie o tom doručil koncom januára na obecný úrad. Vedenie obce od 1. februára prevzal zástupca starostu Radovan Horváth. V Dlhej sa tak budú konať nové voľby starostu, ich termín určí predseda Národnej rady SR.

„Využil som svoje právo a po vyhodnotení situácie v obci som sa mandátu vzdal,“ povedal pre agentúru SITA Fandl. Naznačil, že v dedine sú určité problémy, ale hovoriť verejne o nich nechcel.

Fandl bol starostom jednej z najmenších obcí v okrese Trnava od roku 2018. V októbri minulého roku ho obyvatelia do tejto funkcie zvolili opäť. O post starostu sa vtedy uchádzali dvaja kandidáti, Fandl získal viac ako 52 percent hlasov.

Obec Dlhá v okrese Trnava má približne 440 obyvateľov.

Viac k témam: Komunálne voľby, Odstúpenie z funkcie, starosta obce
Zdroj: Webnoviny.sk – Starosta Peter Fandl sa vzdal funkcie, v obci Dlhá sa tak budú konať nové voľby © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pečeň neohrozuje len alkohol, pre jej záchranu je dôležité upraviť svoj životný štýl

Pečeň je najväčší vnútorný orgán v ľudskom tele. Odstraňuje toxíny z krvného obehu, udržiava zdravú hladinu cukru v krvi, reguluje zrážanie krvi a vykonáva stovky ďalších životne dôležitých funkcií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *