Home / SLOVENSKO / Vládna koalícia chce dokončiť zničenie opozície, vyhlásil Fico a povedal, kto bude po Kaliňákovi ďalší na rade

Vládna koalícia chce dokončiť zničenie opozície, vyhlásil Fico a povedal, kto bude po Kaliňákovi ďalší na rade

2.2.2023 (Webnoviny.sk) – Vládna koalícia chce dokončiť zničenie opozície. Na tlačovej besede to vyhlásil predseda strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico. Pripomenul, že vládna koalícia založila svoj program na likvidácii opozície, nie na pomoci ľuďom či zvyšovaní životnej úrovne, a zo Smeru-SD chceli urobiť zločineckú skupinu.

Dodal, že pád vlády koalíciu prekvapil, no namiesto toho, aby boli predčasné voľby v dohľadnom čase, si vymohli termín na konci septembra. Fico uviedol, že dôvodom je dať priestor orgánom činným v trestnom konaní, aby mohli vyšetrovať.

Použil pritom nahrávku predsedu hnutia OĽaNO Igora Matoviča z pléna Národnej rady SR. Matovič okrem iného povedal, že nedovolia, aby sa vrátili k moci, ale aby sedeli v opozícii, prípadne v Ilave.

Podľa Fica je na rade Pellegrini

Strana Smer-SD podľa jej predsedu považuje za nehorázne, aby hlavným politickým argumentom pre ďalšie deväťmesačné vládnutie odvolanej vlády bolo to, že ich treba pozatvárať.

„Vo večerných hodinách 1. februára došlo k jasnému naplneniu Matovičových slov, že ich treba zlikvidovať,“ uviedol Fico s tým, že to bol len prvý z plánovaných útokov a majú údajné informácie z prostredia NAKA i Úradu špeciálnej prokuratúry, na čom všetkom sa robí.

1. februára bol podľa neho vykonaný prvý krok. Fico, na základe informácií, ktoré majú k dispozícii, predvída útok na predsedu strany Hlas-SD Petra Pellegriniho. Dodal, že sa pracuje i na opätovnom obvinení jeho osoby.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Kaliňáka obvinili z obrovskej hlúposti

Útok proti Róbertovi Kaliňákovi označil Fico za útok voči nemu samému i voči všetkým predstaviteľom Smeru-SD. Kaliňák bol podľa neho obvinený z obrovskej hlúposti. Poukázal na to, že ide o výpovede kajúcnika Františka Imreczeho, ktorý podľa Ficových slov pri výpovediach porozprával všetko, „len aby si zachránil svoj vlastný zadok“.

Príbeh, ktorý Imrecze porozprával, nazval predseda Smeru-SD len jeho príbehom o tom, že Kaliňák mal povedať niečo v súvislosti s jeho odmeňovaním, a potom to mal realizovať nejaký ďalší človek z podnikateľského prostredia.

Fico uviedol, že je to len Imreczeho individuálna výpoveď, bez ďalších doplňujúcich dôkazov, listinných dôkazov a je to len Imreczeho veta, ktorú vyslovil pod veľkým tlakom.

Vláde sa kráti čas a varí z vody

Dôveryhodnosť bývalého prezidenta finančnej správy považuje predseda strany Smer-SD za spochybnenú. Argumentuje rozhodnutím Generálnej prokuratúry SR o zrušení obvinenia voči guvernérovi Národnej banky Slovenska Petrovi Kažimírovi.

Bývalá vládna koalícia podľa Fica vie, že sa im kráti čas, len do septembra, a tak sa rozhodli variť z vody. Tvrdí, že vytiahli irelevantné jednovetové vyjadrenie kajúcnika a udavača Imreczeho z roku 2021, na ktorom postavili obvinenie jedného z najvýznamnejších predstaviteľov strany Smer-SD.

Viac k témam: Obvinenie, Podpredseda strany Smer-SD
Zdroj: Webnoviny.sk – Vládna koalícia chce dokončiť zničenie opozície, vyhlásil Fico a povedal, kto bude po Kaliňákovi ďalší na rade © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Útok na premiéra Fica bol politický motivovaný, povedal minister vnútra Šutaj Eštok (video)

Ako ďalej minister uviedol, útočník na premiéra vystreli päťkrát.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *