Home / KULTÚRA / Hudba / Kto sa dostane do Rock’n’rollovej siene slávy? Medzi nominovanými sú Missy Elliott či George Michael

Kto sa dostane do Rock’n’rollovej siene slávy? Medzi nominovanými sú Missy Elliott či George Michael

1.2.2023 (Webnoviny.sk) – Medzi nominovanými na uvedenie do Rock’n’rollovej siene slávy sú tento rok Missy Elliott, Willie Nelson, Kate Bush, Iron Maiden, Cyndi Lauper, Soundgarden, Sheryl Crow či zosnulý George Michael.

Inštitúcia sídliaca v Clevelande v stredu zverejnila zoznam 14 umelcov a skupín, ktorí sa tento rok uchádzajú o uvedenie do siene slávy. Sú medzi nimi aj Rage Against the Machine, The Spinners, A Tribe Called Quest, The White Stripes, Warren Zevon a Joy Division/New Order.

Umelci sa môžu o uvedenie do siene slávy uchádzať najskôr 25 rokov po vydaní svojej prvej komerčnej nahrávky.

Osem zo 14 nominovaných je v zozname po prvý raz, sú to Sheryl Crow, Missy Elliott, Joy Division/New Order, Cyndi Lauper, George Michael, Willie Nelson, The White Stripes a Warren Zevon. Missy Elliott a The White Stripes sa pritom naň dostali v prvom možnom roku, zatiaľ čo A Tribe Called Quest a Kate Bush boli medzi nominovanými aj vlani, no nedostali sa medzi ocenených.

Tohtoročný zoznam nových členov Rock’n’rollovej siene slávy zverejnia v máji a ich oficiálne uvedenie by sa malo uskutočniť na jeseň.

Viac k témam: Rock’n’rollová sieň slávy
Zdroj: Webnoviny.sk – Kto sa dostane do Rock’n’rollovej siene slávy? Medzi nominovanými sú Missy Elliott či George Michael © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najznámejšia vianočná pieseň je Tichá noc. Viete, ako vznikla a kto ju zložil?

Text tejto najznámejšej vianočnej piesne preložili postupne do viac ako 200 jazykov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *