Home / SLOVENSKO / Kollár podľa SaS zneužíva svoje postavenie, s jeho pomocou chcela Záborská prepašovať do programu obmedzenie interrupcií

Kollár podľa SaS zneužíva svoje postavenie, s jeho pomocou chcela Záborská prepašovať do programu obmedzenie interrupcií

31.1.2023 (Webnoviny.sk) – Poslankyňa Anna Záborská (Kresťanská únia) chcela v utorok s pomocou Borisa Kollára v rozpore s rokovacím poriadkom prepašovať do programu schôdze ďalší návrh na obmedzenie interrupcií.

Uviedla to strana Sloboda a Solidarita (SaS) na sociálnej sieti s dodatkom, že tomu pomáhať nebudú, a preto za takýto program nehlasovali.

V rozpore s rokovacím poriadkom

Ako uviedla predsedníčka poslaneckého klubu SaS, „šéf parlamentu v utorok opäť všetkým ukázal, ako neobmedzene sa vie správať. Z rokovacieho poriadku Národnej rady SR v utorok opäť urobil trhací kalendár, keď v rozpore s ním zaradil do programu schôdze návrh Anny Záborskej o interrupciách.

Poukázala na to, že nebola dodržaná šesťmesačná lehota, počas ktorej nie je možné návrh k tej istej veci opätovne predložiť na rokovanie. Zemanová dodala, že je rada, že sa Kollára podarilo zastaviť, pretože nemôže takto zneužívať svoje postavenie.

O 17:00 však o termíne predčasných volieb hlasovať budeme, na tomto sa nič nemení,“ doplnila.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Pokusy Záborskej blokujú aj progresívci

Strana Progresívne Slovensko (PS) na sociálnej sieti uviedla, že ich poslanec Tomáš Valášek v pléne upozornil na obštrukciu hnutia, ktorá návrh Záborskej blokuje. Valášek totiž nedávno stiahol v parlamente svoj vlastný návrh k téme pomoci tehotným ženám s cieľom zablokovať pokusy Anny Záborskej o sprísnenie interrupcií na pol roka.

Program schôdze nakoniec nebol schválený a schôdza tak bola ukončená. „Budeme ďalej trvať na nezaradení návrhu Záborskej,“ uviedlo PS.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: interrupcie, Rokovací poriadok
Zdroj: Webnoviny.sk – Kollár podľa SaS zneužíva svoje postavenie, s jeho pomocou chcela Záborská prepašovať do programu obmedzenie interrupcií © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

5 tipov na knihy o ochrane prírody, ktoré sa oplatí prečítať

Marec je už tradične ideálnym časom na ponorenie sa do sveta literatúry. Máte aj vy chuť začítať sa do dobrej knihy?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *