Home / SLOVENSKO / Spoločnosť Henkel Slovensko obhájila prvenstvo v ankete Najzamestnávateľ vo svojej kategórii za rok 2022

Spoločnosť Henkel Slovensko obhájila prvenstvo v ankete Najzamestnávateľ vo svojej kategórii za rok 2022

27.1.2023 (Webnoviny.sk) – Najväčší a najvplyvnejší slovenský portál Profesia.sk vyhlásil víťazov 11. ročníka ankety Najzamestnávateľ. V kategórii Centrá zdieľaných služieb spoločnosť Henkel Slovensko obhájila svoje minuloročné prvenstvo, opätovne sa zaradila medzi top zamestnávateľov a už 6 rokov po sebe sa objavuje na stupni víťazov. V ankete Najzamestnávateľ rozhodlo o víťazoch 119 151 hlasov. Víťazov ankety ocenila Profesia vo štvrtok 26. januára.

Spoločnosť Henkel Slovensko obhájila v 11. ročníku prestížnej ankety Najzamestnávateľ 1. miesto.

O víťazoch tohtoročnej ankety Najzamestnávateľ rozhodlo viac ako 119-tisíc platných hlasov, čo je o 30-tisíc hlasov viac ako v minulom ročníku. Organizátori rozšírili aj počet súťažiacich v jednotlivých kategóriách. V každej kategórii súťažilo 24 firiem. Spoločnosť Henkel Slovensko sa opäť umiestnila v náročnom konkurenčnom prostredí na prvom mieste v kategórii Centrá zdieľaných služieb a upevnila si svoju povesť atraktívneho zamestnávateľa.

„Som veľmi hrdý na to, že ako jediná spoločnosť v kategórii Centrá zdieľaných služieb patríme medzi víťazov už šiesty rok po sebe. Zakladateľ našej spoločnosti Fritz Henkel venoval mimoriadnu pozornosť podpore zamestnancov a ich rodín. Som rád, že môžeme úspešne pokračovať v jeho odkaze a že naše zameranie na zamestnaneckú skúsenosť a možnosti budovania kariéry a profesijného rozvoja vnímajú nielen naši zamestnanci, ale aj širšia verejnosť,“ povedal pri prevzatí ocenenia Christian Schulz, prezident spoločnosti Henkel Slovensko a riaditeľ GBS+ Bratislava a GBS+ Cairo. „Moje úprimné poďakovanie patrí všetkým, ktorí hlasovali za Henkel Slovensko, ako aj všetkým kolegom, ktorí sa dennodenne podieľajú na zlepšovaní pracovného prostredia v našej spoločnosti a pomohli nám získať prvenstvo aj v takom náročnom roku, akým bol 2022.“

V tohtoročnej ankete hlasujúci na spoločnosti Henkel Slovensko najviac ocenili kolektív a ľudí, dobré meno spoločnosti, pracovnú istotu, dlhodobú tradíciu firmy, ako aj možnosť profesijného rastu. Z benefitov vyzdvihli 13. a 14. plat, prácu z domu a taktiež aj príspevok na dôchodkové sporenie.

Spoločnosť Henkel Slovensko dlhodobo investuje do starostlivosti o zamestnancov

Rebríček najatraktívnejších zamestnávateľov zostavil renomovaný kariérny portál v 10 kategóriách už jedenásty raz. Cieľom ankety je podľa spoločnosti Profesia priniesť reálny pohľad uchádzačov i potenciálnych zamestnancov na Slovensku na to, ako vnímajú firmy, ich benefity a imidž.

Práve starostlivosť o zamestnancov patrí v Henkel Slovensko medzi priority. Okrem množstva zaujímavých zamestnaneckých benefitov spoločnosť podporuje fyzické aj duševné zdravie svojich zamestnancov, ako aj zdravú rovnováhu medzi prácou a súkromím.

Henkel Slovensko vytvára vhodné podmienky pre zamestnancov s deťmi, ktorí môžu využívať firemnú škôlku, ale nezabúda ani na zamestnancov na materskej či rodičovskej dovolenke prostredníctvom širokej ponuky flexibilných úväzkov a špeciálnych benefitov určených pre deti. V rámci benefitov majú zamestnanci tiež k dispozícii napríklad extra dni voľna nad rámec zákona, štedrý príspevok na dôchodkové sporenie, množstvo interných a externých školení, ale aj obľúbený Henkel shop s výhodnými cenami a možnosťou nakúpiť produkty Henkel priamo na pracovisku.

Spoločnosť si uvedomuje dôležitosť tém fyzického a duševného zdravia zamestnancov, ktoré sa dostalo do popredia najmä v období pandémie a vojny na Ukrajine. Preto ponúka nadštandardnú zdravotnú starostlivosť a zamestnancom prináša konkrétne aktivity v oblasti zdravého životného štýlu. Už štvrtý rok tiež každý mesiac pripravuje prednášky s odborníkmi na témy mentálneho zdravia, ktoré sa medzi zamestnancami tešia veľkej obľube. V prípade individuálnej potreby pomoci v psychologických, finančných či právnych otázkach poskytuje zamestnancom podporu odborníkov v rámci Employee assistance programu.

Henkel Slovensko okrem podpory svojich zamestnancov myslí aj na pomoc komunitám prostredníctvom grantovej schémy Henkel Slovensko seniorom a iniciatívy Henkel helps, ktorá zastrešuje dobrovoľnícke aktivity zamestnancov spoločnosti. Zamestnanci sa aktívne angažujú v rôznych aktivitách zameraných na podporu seniorov a odbúravanie a stieranie medzigeneračných priepastí. Spoločnosť poskytuje 5 dní voľna na dobrovoľnícke aktivity, čo zamestnanci veľmi oceňujú. Aktívny postoj k spoločenskej zodpovednosti je tiež jedným z dôvodov, prečo Henkel Slovensko patrí medzi najatraktívnejších zamestnávateľov na pracovnom trhu.

Informačný servis

Viac k témam: Henkel, Henkel Slovensko, Najzamestnávateľ, PR
Zdroj: Webnoviny.sk – Spoločnosť Henkel Slovensko obhájila prvenstvo v ankete Najzamestnávateľ vo svojej kategórii za rok 2022 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *