Home / SLOVENSKO / Pellegriniho mrzí, že Matovič, Kollár a Sulík nevypočuli jasné želanie občanov

Pellegriniho mrzí, že Matovič, Kollár a Sulík nevypočuli jasné želanie občanov

25.1.2023 (Webnoviny.sk) – Ak strana Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) uspeje vo voľbách a bude relevantnou súčasťou budúcej vlády, bude iniciovať zmenu ústavy tak, aby občania mohli skrátiť volebné parlamentu referendom.

Koaličný valec

Skonštatoval to líder Hlasu-SD Peter Pellegrini po stredajšom hlasovaní v Národnej rade SR, ktorým parlament umožnil skrátenie volebného obdobia uznesením, nie však referendom. Zdôraznil, že ak občan moc dáva, má ju právo aj brať.

„Toto je presvedčenie Hlasu-SD, nie však koaličného valca, ktorý si dnes schválil zmenu ústavy bez možnosti referenda o predčasných voľbách. Toto právo ľuďom jednoznačne patrí, a preto sa ho v budúcnosti pokúsime presadiť aj do ústavy,“ uviedol Pellegrini.

Jasné želanie občanov

Ako pozitívum vníma to, že sa zmenou ústavy podarilo aspoň nejakým spôsobom skrátiť volebné obdobie parlamentu.

„Vyše rok a pol trvalo Igorovi Matovičovi, Borisovi Kollárovi a Richardovi Sulíkovi splnenie svojho verejného sľubu, že zmenia ústavu po výroku Ústavného súdu. Potrebovali na to pád ich vlády a výzvu 1,2 milióna občanov v referende,“ skonštatoval Pellegrini.

Ako ďalej dodal, veľmi ho však mrzí, že nevypočuli aj jasné želanie občanov, aby mohli sami rozhodovať o konci vlády, ktorá sa spreneverila záujmom Slovenska a službe ľuďom. Pokladá to zásadné zlyhanie vládnych strán a ďalšie obmedzenie slovenskej demokracie.

Viac k témam: Pád menšinovej vlády Eduarda Hegera, Predčasné voľby na Slovensku 2023, Predseda strany Hlas-SD, Referendum, Rokovanie NR SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Pellegriniho mrzí, že Matovič, Kollár a Sulík nevypočuli jasné želanie občanov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *