Home / SVET / Rusko vraj odvolalo jedného z kľúčových veliteľov na Ukrajine, môže to byť príznak rozporov vo vedení

Rusko vraj odvolalo jedného z kľúčových veliteľov na Ukrajine, môže to byť príznak rozporov vo vedení

24.1.2023 (Webnoviny.sk) – Rusko podľa britskej spravodajskej služby urobilo ďalšiu zmenu vo vedení svojich ozbrojených síl na Ukrajine. Moskva z funkcie pravdepodobne odvolala generálplukovníka Michaila Teplinského, jedného z kľúčových operačných veliteľov ruskej vojny na Ukrajine.

Oblasť Chersonu

Bol generálom, ktorý mal v novembri na starosti stiahnutie ruskej armády z okolia mesta Cherson. Informuje o tom portál news.sky.com.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Britské ministerstvo obrany uviedlo, že generálovi Teplinskému „sa dostalo v Rusku chvály ako schopnému a pragmatickému veliteľovi“ a stiahnutie sa z Chersonu bolo „relatívne úspešné“.

Generál Teplinskij je aj veliteľom ruských výsadkových vojsk, hoci podľa britského rezortu obrany nie je známe, či je stále na tomto poste.

Hlavný veliteľ

Ministerstvo obrany Británie uviedlo, že je možné, že bol tejto funkcie čiastočne zbavený vzhľadom na diskusiu o úlohách, ktoré výsadkové sily mali.

Odvolanie tohto generála podľa britskej vojenskej spravodajskej služby môže „pravdepodobne byť ďalším príznakom pokračujúcich rozporov vo vysokej hierarchii ruskej operácie, keďže generál Valerij Gerasimov sa snaží uplatniť svoju osobnú autoritu v kampani“.

Generála Gerasimova Kremeľ nedávno vymenoval za hlavného veliteľa ruskej vojny na Ukrajine.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko vraj odvolalo jedného z kľúčových veliteľov na Ukrajine, môže to byť príznak rozporov vo vedení © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *