Home / EKONOMIKA / Poisťovníctvo / Krajniak navrhuje vyplatiť šéfovi Sociálnej poisťovne odmenu viac ako 7-tisíc eur, splnil všetky úlohy

Krajniak navrhuje vyplatiť šéfovi Sociálnej poisťovne odmenu viac ako 7-tisíc eur, splnil všetky úlohy

24.1.2023 (Webnoviny.sk) – Minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak (Sme rodina) navrhuje vyplatiť generálnemu riaditeľovi Sociálnej poisťovne Michalovi Ilkovi odmenu v sume 7 266 eur. Ide o odmenu vo výške mesačnej mzdy šéfa Sociálnej poisťovne. O návrhu na vyplatenie odmeny má v stredu rokovať vláda.

Splnil všetky úlohy

K predloženiu takéhoto návrhu na rokovanie vlády Krajniaka zaviazala dozorná rada poisťovne ešte 6. decembra minulého roka. Návrh na vyplatenie odmeny minister práce a sociálnych vecí zdôvodňuje tým, že si šéf poisťovne v minulom roku splnil všetky úlohy vyplývajúce zo zákona o sociálnom poistení a zo strategických zámerov činností Sociálnej poisťovne.

V návrhu na vyplatenie odmeny minister Krajniak vyzdvihuje najmä zavedenie elektronickej práceneschopnosti. Upozorňuje na to, že tento projekt bol ohodnotený ocenením ITAPA 2022 ako Najlepší projekt digitalizácie za rok 2022.

Vytvorenie novej webovej stránky

Šéfa poisťovne chváli aj za vytvorenie novej webovej stránky Sociálnej poisťovne, ktorá bola realizovaná internými kapacitami.

Webová stránka reflektuje potreby klientov Sociálnej poisťovne, je jednoduchšia, prehľadnejšia a zároveň vytvorila priestor pre konkrétne životné situácie klientov Sociálnej poisťovne, čím zjednodušila ich orientáciu v oblasti sociálneho poistenia,“ uvádza sa v materiáli.

Vyzdvihuje aj zavedenie elektronického účtu poistenca a komplexný prístup k modernizácii a zefektívneniu informačných technológií Sociálnej poisťovne.

Odmena do 12-násobku mzdy

Generálnemu riaditeľovi Sociálnej poisťovne môže vláda priznať odmenu raz ročne najneskôr do 31. marca kalendárneho roka, najviac do výšky 12-násobku jeho mzdy. Pri priznaní odmeny vláda zohľadní plnenie strategických zámerov činností Sociálnej poisťovne a hospodárenie Sociálnej poisťovne.

Dozorná rada Sociálnej poisťovne na svojom zasadnutí dňa 6. decembra 2022 konštatovala, že v roku 2022 generálny riaditeľ Sociálnej poisťovne splnil všetky úlohy vyplývajúce zo zákona o sociálnom poistení a zo strategických zámerov činností Sociálnej poisťovne,“ uvádza sa v materiáli.

Viac k témam: Cena ITAPA 2022, Finančná odmena, Generálny riaditeľ, Poisťovňa, Rokovanie vlády
Zdroj: Webnoviny.sk – Krajniak navrhuje vyplatiť šéfovi Sociálnej poisťovne odmenu viac ako 7-tisíc eur, splnil všetky úlohy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Študenti a dôchodcovia pracujúci na dohodu sa z hľadiska dôchodkového poistenia od nového roka stanú zamestnancami

Status zamestnanca získajú bez ohľadu na to, či im z príslušnej dohody plynie právo na pravidelný mesačný príjem alebo nepravidelný príjem, resp. či od 1. januára 2023 študent alebo dôchodca využije právo určiť dohodu na účely uplatnenia odvodovej odpočítateľnej položky alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *