Home / SVET / Nemecká vláda nebude mať námietky, ak Poľsko pošle Ukrajine tanky Leopard

Nemecká vláda nebude mať námietky, ak Poľsko pošle Ukrajine tanky Leopard

23.1.2023 (Webnoviny.sk) – Nemecká vláda nebude mať námietky, ak sa Poľsko rozhodne poslať Ukrajine tanky Leopard 2. Povedala to v nedeľu nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková. Naznačila tak posun v dodávkach takých zbraní Ukrajine, ktoré Kyjev označuje za nevyhnutné pre jeho schopnosť odraziť zintenzívňujúcu sa ruskú ofenzívu.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Šéfka nemeckej diplomacie pre francúzsku televíznu stanicu LCI uviedla, že Poľsko formálne Berlín nepožiadalo o schválenie odovzdania časti tankov Leopard nemeckej výroby, ale dodala, že „ak nás požiadajú, nebudeme stáť v ceste„. Nemeckí predstavitelia „vedia, aké sú tieto tanky dôležité“ a „preto o tom teraz diskutujeme s našimi partnermi,“ povedala Baerbocková.

Nemecko je jedným z hlavných dodávateľov zbraní Ukrajine a rozhodlo o preskúmaní zásob tankov Leopard 2 pre prípad možného odsúhlasenia ich dodávok. Avšak vláda v Berlíne prejavuje opatrnosť pri každom kroku, ktorý znamená zväčšenie vojenskej pomoci Ukrajine.

Viac k témam: Bojový tank Leopard 2A4, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Nemecká vláda nebude mať námietky, ak Poľsko pošle Ukrajine tanky Leopard © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Šéf Ukrajinskej bezpečnostnej služby priznáva vražednú kampaň proti spolupracovníkom Kremľa

Oficiálne sa k tomu nepriznáme. Zároveň však môžem ponúknuť niektoré podrobnosti, uviedol Vasyl Maľuk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *