Home / SVET / Video: Zamestnanec civilnej obrany na Havaji dostal výpoveď, spustil falošný raketový poplach

Video: Zamestnanec civilnej obrany na Havaji dostal výpoveď, spustil falošný raketový poplach

HONOLULU 31. januára (WebNoviny.sk) – Zamestnanca havajského úradu civilnej ochrany, ktorý v prvej polovici januára spustil falošný raketový poplach, prepustili z práce. V súvislosti s poplachom, ktorý vyvolal na Havaji paniku, odstúpili aj dvaja vysokopostavení predstavitelia úradu.

Trvalo totiž 38 minút, kým prešľap uviedli na pravú mieru. Americká Federálna komisia pre telekomunikácie (FCC) v utorok uviedla, že poplach spôsobila ľudská chyba v kombinácii s nedostatočnými bezpečnostnými opatreniami.

Obyvatelia Havaja dostali 13. januára varovné SMS, ktoré ich vyzývali, aby urýchlene vyhľadali úkryt. „Toto nie je žiadne cvičenie,“ písalo sa v správe úradu. Ten informáciu neskôr rovnakým spôsobom skorigoval.

Odporúčame:
Japonská verejnoprávna televízia omylom varovala ľudí pred severokórejským raketovým útokom

„Žiadna raketová hrozba pre Havaj,“ napísal prekvapeným obyvateľom. Túto skutočnosť potvrdili neskôr aj americké ozbrojené sily a úrad sa za omyl ospravedlnil. Havajské ostrovy sa nachádzajú v možnej oblasti doletu severokórejských rakiet.

Viac k témam: falošný poplach, Havaj, Severná Kórea, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Zamestnanec civilnej obrany na Havaji dostal výpoveď, spustil falošný raketový poplach © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Burkina Faso pozastavila vysielanie BBC a Hlasu Ameriky v krajine, dôvodom sú správy o masovom zabíjaní civilistov

Obe rozhlasové stanice majú v Burkine Faso pozastavenú činnosť na dva týždne a ostatné médiá dostali varovanie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *