Home / EKONOMIKA / Materská spoločnosť Googlu ruší niekoľko tisíc miest, za prepúšťanie berie plnú zodpovednosť výkonný riaditeľ Pichai

Materská spoločnosť Googlu ruší niekoľko tisíc miest, za prepúšťanie berie plnú zodpovednosť výkonný riaditeľ Pichai

20.1.2023 (Webnoviny.sk) – Spoločnosť Alphabet, ktorá je materskou firmou Googlu, zruší 12-tisíc pracovných miest. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Výkonný riaditeľ Google a Alphabet Sundar Pichai sa v internom e-maile vyjadril, že za prepúšťanie berie „plnú zodpovednosť“. Škrty by sa mali dotknúť šiestich percent globálnej pracovnej sily Alphabet, vrátane náborových tímov a technikov.

Alphabet rušenie pracovných miest oznámila len niekoľko dní po tom, ako Microsoft oznámil, že zruší 10-tisíc pozícií a pár týždňov po správe o rušení 18-tisíc miest v Amazone.

„Počas posledných dvoch rokov sme zažili obdobia dramatického rastu. Aby sme sa s týmto rastom vyrovnali a podporili ho, najímali sme pre inú ekonomickú situáciu v akej sa nachádzame dnes,“ vysvetlil Pichai podľa agentúry AP.

Viac k témam: Hromadné prepúšťanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Materská spoločnosť Googlu ruší niekoľko tisíc miest, za prepúšťanie berie plnú zodpovednosť výkonný riaditeľ Pichai © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *