Home / SLOVENSKO / Vyšetrovanie najmasovejšej vraždy pápayovcov z Fontána baru sa končí, obvinili dve osoby

Vyšetrovanie najmasovejšej vraždy pápayovcov z Fontána baru sa končí, obvinili dve osoby

20.1.2023 (Webnoviny.sk) – Prípad 10-násobnej vraždy členov zločineckej skupiny pápayovcov v bare Fontána v Dunajskej Strede z roku 1999 je pred skončením vyšetrovania. Ako dnes ďalej na tlačovej konferencii v Budapešti povedal riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Ľubomír Daňko, vo veci sú obvinení Alex U. prezývaný „Turek“ a Karol B.

Samostatné konanie

Na skutku sa podľa zistení vyšetrovacích orgánov podieľal aj Arpád Szamaránszky, ktorý je však už po smrti. Takisto sú vo veci stíhaní Kristián K. a Richard P., ktorých však vyčlenili na samostatné konanie. So skutkom tiež boli spojení ďalší členovia skupiny sátorovcov, keďže sú však mŕtvi, stíhanie voči nim zastavili. Pokiaľ ide o dvojicu obvinených, Daňko očakáva skoré preštudovanie spisu procesnými stranami a následné podanie obžaloby.

„V podmienkach Slovenska ide o najmasovejšiu vraždu, aká sa stala,“ povedal Daňko. Pripomenul, že traja maskovaní páchatelia prezlečení za policajtov popravili pápayovcov pomocou strelných zbraní. Daňko doplnil, že spolu s desiatimi obeťami z baru Fontána majú sátorovci zatiaľ na svedomí 60 obetí. Vyšetrovanie prípadu vraždy z Fontána baru zároveň podľa Daňka prinieslo informácie k prípadu vraždy Györgyho D., ktoré sa vedie v Maďarsku.

Dunajskostredské podsvetie

Tibora Pápaya a jeho deviatich spoločníkov z dunajskostredského podsvetia rozstrieľali v reštaurácii Fontána v centre Dunajskej Stredy vo večerných hodinách 25. marca 1999. Pôvodne stáli pred súdom za prípravu vraždy bratia Csaba a Szilárd Raiszovci a Arpád Szamaránszky. Proti všetkým trom bolo však konanie zastavené.

Vraždu pápayovcov podľa vyšetrovacích orgánov zosnoval Ľudovít (Lajos) Sátor, ktorý bol hlavou konkurenčnej mafiánskej skupiny na južnom Slovensku.

Viac k témam: Pápayovci, Vražda, Zločinecká skupina Sátorovci
Zdroj: Webnoviny.sk – Vyšetrovanie najmasovejšej vraždy pápayovcov z Fontána baru sa končí, obvinili dve osoby © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľká noc je najstarším a najvýznamnejším kresťanským sviatkom. Poznáte jej históriu a pôvod?

Vysvetlenie pôvodu názvu „veľká“ treba hľadať v časoch otroctva Židov v starovekom Egypte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *