Home / SLOVENSKO / Zrážku s BMW neprežila 79-ročná chodkyňa, mala kráčať v strede jazdného pruhu (foto)

Zrážku s BMW neprežila 79-ročná chodkyňa, mala kráčať v strede jazdného pruhu (foto)

20.1.2023 (Webnoviny.sk) – Spišskonovoveskí dopravní policajti vyšetrujú okolnosti dopravnej nehody, ku ktorej došlo vo štvrtok okolo 15:30 v obci Švedlár (okr. Gelnica) a pri ktorej 37-ročný vodič vozidla zn. BMW X5 narazil do 79-ročnej chodkyne.

Vodič nebol pod vplyvom alkoholu

V čase, keď sa stala dopravná nehoda, bola v tomto úseku znížená viditeľnosť pre nepriaznivé poveternostné podmienky. Podľa doterajších výsledkov vyšetrovania chodkyňa mala kráčať v strede jazdného pruhu vozidla, avšak bez akéhokoľvek reflexného prvku. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová.

Vodič bol na mieste podrobený dychovej skúške, ktorá však nepreukázala prítomnosť alkoholu v jeho dychu. Zranenú chodkyňu si na mieste prevzala posádka RZP, ktorá ju transportovala do spišskonovoveskej nemocnice.

Žena zraneniam podľahla

Zranenia, ktoré pri dopravnej nehode starenka utrpela, boli však natoľko vážne, že im krátko po 20:00 v nemocnici podľahla. Vodič sa pri dopravnej nehode nezranil. Počas nariadenej pitvy sa bude u nebohej chodkyne zisťovať aj prípadná prítomnosť návykových látok.

Polícia v súvislosti s touto tragickou udalosťou začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Či k tragédii prispeli nepriaznivé poveternostné podmienky, rýchlosť jazdy vodiča alebo neopatrnosť starenky budú zisťovať policajti počas ďalšieho vyšetrovania.

Viac k témam: chodkyňa, Tragická dopravná nehoda, Zrážka auta s chodcom
Zdroj: Webnoviny.sk – Zrážku s BMW neprežila 79-ročná chodkyňa, mala kráčať v strede jazdného pruhu (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gorenje prináša už 74 rokov jednoduchší život!

Jednoduchší, príjemnejší a menej komplikovaný život s každým výrobkom Gorenje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *