Home / SLOVENSKO / Gyimesi nevidí svoju budúcnosť po boku Hegera, k možnému odchodu z OĽaNO sa vyjadril aj Pollák ml.

Gyimesi nevidí svoju budúcnosť po boku Hegera, k možnému odchodu z OĽaNO sa vyjadril aj Pollák ml.

19.1.2023 (Webnoviny.sk) – Poslanci parlamentu za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) György Gyimesi a Peter Pollák ml. neuvažujú o odchode z hnutia. Dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď po minulotýždňovom rokovaní vlády nevylúčil, že by spolu s dočasne povereným premiérom Eduardom Hegerom mohli odísť z OĽaNO.

OĽaNO a jeho pevné gro

Gyimesi pre agentúru SITA uviedol, že za žiadnych okolností odchod neplánuje a svoju budúcnosť po boku Hegera v liberálnej strane nevidí.

Poslanec Pollák ml. pre agentúru SITA povedal, že je lojálny predovšetkým k ľuďom, ktorí mu dali hlasy. „Dostal som ich dostatok, aby som cítil zodpovednosť dotiahnuť témy, s ktorými som kandidoval s hnutím OĽaNO, do konca. Hnutie a najmä jeho pevné gro bolo, je a bude pre mňa garanciou nielen boja proti chudobe či korupcii, ale aj za sociálnu politiku a proreformné riešenie s Rómami v oblastiach, kde máme rozobraté návrhy zákonov,“ tvrdí Pollák ml.

Na stole sú rôzne alternatívy

Podľa Naďa „všetko je hre“ a na stole sú rôzne alternatívy. Pripustil, že má svoj názor na štýl politiky svojho straníckeho šéfa Igora Matoviča. „Môj názor je iný na to, ako sa má robiť politika a kde by mali byť priority, najmä v ostatnom období,“ povedal.

Zároveň však dodal, že s ním nemá žiadny osobný konflikt a ľudsky si ho váži. Spolu s Hegerom hľadá riešenie, ktoré bude smerovať k tomu, aby si volič mal z čoho vyberať v nasledujúcich parlamentných voľbách. Uviedol, že sa veľa rozpráva nielen s povereným premiérom, ale aj s inými ľuďmi.

Naď zároveň pre Denník N povedal, že by ho musel Matovič zviazať, aby v OĽaNO ostal, keďže hnutie sa profiluje zásadne konzervatívne. „Navyše, keď sú tam ľudia ako Gyimesi, ktorý spochybňuje našu zahraničnú politiku a ktorý podľa mňa úplne uletel a naozaj ma čím ďalej, tým viac motivuje, aby som z tej vlády odišiel a dal ho z parlamentu preč, keďže je môj náhradník,“ dodal dočasne poverený minister obrany.

Viac k témam: Pád menšinovej vlády Eduarda Hegera, Predčasné voľby na Slovensku 2023, Premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Gyimesi nevidí svoju budúcnosť po boku Hegera, k možnému odchodu z OĽaNO sa vyjadril aj Pollák ml. © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica možno nebol osamelý vlk, Šutaj Eštok upozornil na jeho vymazanú komunikáciu na sociálnej sieti (video)

Robert Kaliňák uviedol, že rokovania na parlamentnom Výbore pre obranu a bezpečnosť sú dôležité aj preto, lebo sa tam stretáva koalícia s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *