Home / SLOVENSKO / Prezidentka Čaputová zaslala Zelenskému sústrastný telegram a uistila ho, že Slovensko zostáva na strane Ukrajiny

Prezidentka Čaputová zaslala Zelenskému sústrastný telegram a uistila ho, že Slovensko zostáva na strane Ukrajiny

19.1.2023 (Webnoviny.sk) – V súvislosti s nehodou helikoptéry pri meste Brovary zaslala v stredu 18. januára prezidentka Zuzana Čaputová sústrastný telegram ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému.

Tragická nehoda helikoptéry si vyžiadala obete na životoch a zranených, zahynul pri nej aj ukrajinský minister vnútra Denys Anatolijovyč Monastyrskyj.

Ako informuje v tlačovej správe hovorca prezidentky Martin Strižinec, Zuzana Čaputová v telegrame vyjadrila úprimnú sústrasť v mene občanov Slovenskej republiky rodinám a blízkym obetí a zraneným zaželala skoré uzdravenie.

„V tejto tragickej chvíli by som Vás chcela uistiť, že Slovensko naďalej ostáva priateľom a podporovateľom Ukrajiny v jej spravodlivom boji pri obrane svojej vlasti,“ napísala v telegrame slovenská hlava štátu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Tragická havária vrtuľníka v meste Brovary (fotografie)

Viac k témam: Minister vnútra, Pád vrtuľníka, rusko-ukrajinský konflikt, Úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezidentka Čaputová zaslala Zelenskému sústrastný telegram a uistila ho, že Slovensko zostáva na strane Ukrajiny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poslanci majú na programe viac ako 100 bodov. Budú riešiť medvede, mimovládky aj odvolávania (naživo)

Bude to 12. schôdza v tomto volebnom období.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *